6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

FOTO: Campionii mondiali au ajuns azi la Muzeul Județean din Bistrița

La prima vedere par costelivi, dar în realitate sunt atletici și mereu în gardă. Au priviri pătrunzătoare și pot deveni chiar geloși. Sunt campionii și vicecampionii mondiali iar astăzi au făcut o vizită la Muzeu.

Damaschin Berende, președintele Clubului Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud, și fiul său, Bogdan, au prezentat astăzi la Muzeul Județean partenerii cu care au participat la Campionatul Mondial din Cehia.

Aur, argint și bronz pentru bistrițenii de la Clubul Sportiv Sleddog, la Campionatul Mondial din Cehia

Am vrut să-i prezentăm publicului pe campionii și campioanele noastre. Cu ei am participat la Campionatul Mondial din Cehia, zilele trecute.

Sunt Aron, Beauty, Horus, Atack, Astra, Fulger, Furia, Jovi, Sky și Grim.

A fost un campionat foarte frumos, dar greu. Frumos din punct de vedere al traseului, al organizării. A fost o energie specială pe care am resimțit-o toți cei echipa României.

A fost dificil din punct de vedere meteo. În a doua zi a început să ningă, chiar înainte să intru în competiție. Noi alergând cu carturile pe traseu, am fost nevoiți să ne confruntăm cu provocare asta: se împlântau roțile foarte adânc în noroi. Am avut de alergat prin pădure, pe teren înierbat, a fost diferență de nivel de 100 de metri ș I a fost destul de dificil. Până la urmă a fost un concurs frumos”, a povestit Bogdan Berende pentru Bistrițeanul.ro.

Bogdan Berende a cucerit medalia de aur la categoria 6 câini, iar Damaschin Berende a cucerit medalia de argint la categoria 4 câini. Attila Kiss din Rodna a cucerit medalia de bronz la categoria 8 câini.

Pentru echipa României sunt cele mai mari rezultate de până acum. Este o victorie importantă pentru noi. Categoria de 6 câini e cea mai rapidă și mai căutată categorie. Se înscriu foarte mulți competitori aici. De altfel, acesta era singurul titlu care îmi lipsea din palmares.

În total, la Campionatul Mondial au participat cam 200 de echipaje, la diferite categorii: cu bicicletă, cu scuter, cu carturi, canicross, 2, 4, 6, 8 câini… A fost o competiție strînsă la fiecare categorie. La categoria mea au participat alți 15 sportivi. Fiecare națiune își trimite cei mai buni sportivi.

Țările cu tradiție își trimit chiar și câte 2, 3 echipaje pentru câte o singură categorie. În Franța, Germania, Italia, acest sport se practică de 40-50 de ani”, a mai povestit Bogdan Berende.

Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud urmează să participe la încă o competiție în Germania. Apoi se va ocupa de pregătirea campionatului Drumul Romanilor.

În acest sezon, Drumul Romanilor care se va desfășura în 27-28 ianuarie 2024 va fi net superior. Pentru că suntem incluși în cele șapte etape de cupă mondială. Sperăm să participe mult mai mulți sportivi de top”, a mai precizat Bogdan Berende.

Damaschin și Bogdan Berende au mulțumit partenerilor care i-au ajutat să participe la Campionatul Mondial din Cehia. Este vorba despre Tășuleasa Social, Megatitan, Sepia Print, Rombat, Dimex 2000 și Musher.

Cei de la Clubul Sleddog Bistrița-Năsăud își doresc să facă acest sport cât mai cunoscut în județ. Astfel încât, în câțiva ani, și România să alinieze la start 50-100 de sportivi. „Deocamdată, în mare parte ne susținem financiar noi înșine.

Am avut marele noroc și avantaj să fim susținuți în demersul nostru inclusiv de Primăria Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Fără sprijinul lor, ar fi fost mult mai dificil să ajungem la Campionatul Mondial și să și câștigăm. Le mulțumim pentru tot acest ajutor.

Fără autorități, parteneri și sponsori ne-ar fi imposibil să susținem o muncă zilnică. Aici am adus 10 câini, dar în total avem 30.

Îmi sunt tare dragi toți câinii. Nu aș putea să spun că am un favorit sau că unul mi-e mai drag decât celălalt. De altfel, sunt foarte inteligenți și suferă uneori de gelozie. Dacă încerc să mângâi un câine, ceilalți devin geloși. Se apropie și te caută și dau cu lăbuța să le oferi și lor un pic de afecțiune…

Pentru a participa la campionate de o asemenea anvergură, acești câini au nevoie de hrană specială și tratamente sanitar-veterinare periodice. Fiind sportivi, au nevoie de hrană specială și tratament impecabil. Au nevoie de recuperări după competiții: practic este vorba de o viață de sportiv, exact ca la oameni”, ne-a mai explicat Bogdan Berende.  

Cei care doresc să încurajeze sau să susțină performanțele clubului sportiv – îi pot contacta pe pagina de Facebook Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: