6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Când vor sosi testele de salivă în școlile din Bistrița-Năsăud

Părinții din județ au primit deja chestionare referitoare la testele de salivă antiCovid. Conducerile școlilor au dorit să afle ce variantă preferă părinții: să fie testați elevii la școală, sau acasă? În unele grădinițe din oraș s-a transmis, în schimb, părinților rugămintea de a-i testa pe copii acasă.

Testele de salivă nu au sosit încă în Bistrița-Năsăud. Școlile au termen până săptămâna viitoare să organizeze consiliile de administrație, pentru a decide cine face testarea”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro prof. dr. Aurelia Dan, inspectorul școlar general al ISJ BN.

Până una alta, testele nu au sosit nici în țară. Acestea ar fi trebuit să ajungă ieri, însă nu au ajuns.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a admis că – din cauza unor probleme de transport internațional, livrarea se va face abia astăzi, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Livrarea în teritoriu se va face eșalonat. Astfel încât testele să ajungă în școlile din țară în 24 de ore, anunță Mediafax.

Regulile stabilite de autorități precizează că testarea rapidă pentru depistare a infecțiilor cu Covid-19 se va face luni și joi.  Ea se poate efectua în sălile de clasă sau alte spații amenajate în acest sens.

Testarea se va face sub îndrumarea unui cadru medical sau a persoanelor responsabile desemnate în cadrul școlii. Testarea se poate face și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, propus pentru un nou mandat, a anunțat ieri că, având în vedere minivacanța din 29 noiembrie – 1 decembrie, „joi, 2 decembrie va fi prima zi în care aceste teste vor fi folosite în școli”.

Testele sunt prevăzute și pentru personalul din școli și grădinițe, nu doar pentru copii.

Foto deschidere @ Hotnews.ro

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!