27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Producătorii de echipamente medicale au întârziat inaugurarea noului UPU. Aparatura ajunge la spital până la mijlocul lui decembrie

Prezent la Bistrițeanul Live, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a precizat că inaugurarea UPU a fost puțin întârziată tocmai de producătorii de echipamente medicale, afectați și ei de pandemia de Covid. Acestea vor ajunge totuși până în 11 decembrie, iar noua Unitatea de Primiri Urgențe va putea primi pacienți până de sărbători.

Prezent la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany a vorbit și despre noua Unitate de Primiri Urgențe, unde lucrările sunt pe ultima sută de metri. Inaugurarea noului UPU a fost întârziată tocmai de producătorii de echipamente medicale, afectați și ei de pandemia de Covid.

„În momentul de față tot ce înseamnă lucrări de interior sunt finalizate. Mai avem la exterior lucrări și suntem în faza de livrare a echipamentelor medicale. Aproximativ 50-60% dintre ele sunt deja livrate și avem promisiuni că întregul lot de echipamente medicale va fi livrat până în 11 decembrie. Toate livrările acestea de echipamente medicale sunt foarte mult întârziate. Pandemia a afectat producătorii de echipamente medicale și s-au decalat termenele de livrare la unele dintre ele”, a explicat Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.

Unitatea de Primiri Urgențe va fi funcțională însă până la sărbătorile de iarnă, care, de regulă aglomerează an de an UPU.

Practic noua Unitate de Primiri Urgențe va avea tot 13 paturi, însă va putea gestiona un număr mai mare de pacienți. Asta datorită zonei de triaj, care permite inclusiv investigații intermediare și prime analize. Acolo vor exista fotolii rulante și nu paturi, iar pacienții vor fi monitorizați și li se vor putea acorda primele îngrijiri medicale.

Emisiunea la care a participat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...