16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

„Capcane ale deșeurilor”, ca-n Olanda și Ungaria, pe Someșul Mare, la Beclean

La confluența dintre râurile Șieu și Someșul Mare, la Beclean, va fi amplasată o „capcană pentru deșeurile” plutitoare. Sistemul acționează precum o barieră, oprind și stocând deșeurile plutitoare. Acesta este deja implementat în țări precum Olanda, Ungaria sau Indonezia.

Administrația Bazinală Someș-Tisa pregătește 11 sisteme de colectare a deșeurilor plutitoare, care vor fi amplasate pe mai multe râuri din Transilvania. Unul dintre ele va fi amplasat în Bistrița-Năsăud, la confluența dintre râurile Șieu și Someșul Mare, în zona Becleanului.

Sistemele, care se numesc și „capcane pentru deșeuri” acționează ca o barieră și opresc și stochează deșeurile plutitoare. Acest sistem este deja implementat în țări precum Olanda, Ungaria sau Indonezia și nu consumă energie electrică și nici nu necesită intervenția umană pentru funcționare.

După colectare, deșeurile vor fi sortate și transportate către unitățile de reciclare. Mai ales primăvara, atât Someșul Mare, cât și râul Șieu cară cantități importante de PET-uri, lemne și alte tipuri de deșeuri.

Primele montate vor fi sistemele de colectare a deșeurilor din județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare.

Foto: gorjeanul.ro

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. S-au trezit cei de la APELE NIMANUI sa faca ceva in ceasul al 13-lea .
    Dar cu gunoaiele atarnate in rachiti si cu cele din albia minora stie cineva ceva, are vreun plan ?
    Sunteti depasiti si defazati demult stimati tovarasi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!