17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

FOTO/VIDEO – Inocenții din Bistrița, în casă nouă: „Suntem optimiști, de dragul copiilor pe care îi avem în grijă…”

Pentru că sediul de pe Toamnei va deveni campus universitar pentru extensia facultății de medicină din Bistrița, Fundația Inocenții Bistrița s-a mutat într-un nou spațiu. De astăzi îi găsiți pe Calea Moldovei 44 C, la blocurile verzi. 

La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Județean, profesoara Camelia Tabără. Președintele fondator al fundației, Mike Carroll a transmis un mesaj video din USA: 

Au intervenit schimbări în organizația noastră, am fost nevoiți să ne mutăm într-o locație nouă. Prin bunăvoința unei societăți care a dorit să rămână anonimă, am primit acest spațiu. A fost amenajat conform nevoilor noastre.

Avem două birouri administrative, un cabinet de logopedie, de psihologie, kinetoterapie. Avem și o sală pentru activități educative, un cabinet pentru stimulare senzoriale și unul pentru meloterapie. Spațiile sunt concepute astfel încât să acopere nevoile de terapie ale copiilor de care noi ne ocupăm.

În prezent, sunt implicați în programele noastre sute de copii. Dacă ne referim la programul de intervenție timpurie, sunt aproape 40 de copii care ne frecventează zilnic. Alți 15 copii sunt implicați în programe educaționale aici”, a explicat Laura Filipoi, directorul Fundației Inocenți Bistrița.

Fundația și-a extins serviciile și spre refugiații ucraineni stabiliți la Bistrița.

Vin și mame și copii din Ucraina pentru a învăța aici limba română. Colaborăm și cu Inspectoratul Școlar, fiind implicați și în cursurile de la Școala Gimnazială Nr 4. unul dintre voluntarii noștri care vorbește ucraineană merge la Hotel Diana, unde sunt cazați o parte dintre refugiați. Aproximativ 30 de mămici din Ucraina sunt înscrise în evidențele noastre”, a mai explicat Laura Filipoi.

Ne place noua casă, este amplasată într-o zonă mai accesibilă și pentru părinți care își lasă copiii la terapie și se pot deconecta în interiorul mall-ului. Cel mai mare inconvenient va fi probabil plata chiriei și a utilităților. Va fi o presiune financiară destul de mare, pentru noi. Dar sperăm că nu vom fi lăsați singuri și vom găsi în continuare companii care să ne sprijine… Suntem optimiști, de dragul copiilor pe care îi avem în grijă…”, a concluzionat directorul fundației. 

Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean, a subliniat că Inocenții Bistrița se pot baza în continuarea pe sprijinul instituției pe care o reprezintă: 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.