22.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 10, 2023

FOTO/VIDEO – Inocenții din Bistrița, în casă nouă: „Suntem optimiști, de dragul copiilor pe care îi avem în grijă…”

Pentru că sediul de pe Toamnei va deveni campus universitar pentru extensia facultății de medicină din Bistrița, Fundația Inocenții Bistrița s-a mutat într-un nou spațiu. De astăzi îi găsiți pe Calea Moldovei 44 C, la blocurile verzi. 

La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Județean, profesoara Camelia Tabără. Președintele fondator al fundației, Mike Carroll a transmis un mesaj video din USA: 

Au intervenit schimbări în organizația noastră, am fost nevoiți să ne mutăm într-o locație nouă. Prin bunăvoința unei societăți care a dorit să rămână anonimă, am primit acest spațiu. A fost amenajat conform nevoilor noastre.

Avem două birouri administrative, un cabinet de logopedie, de psihologie, kinetoterapie. Avem și o sală pentru activități educative, un cabinet pentru stimulare senzoriale și unul pentru meloterapie. Spațiile sunt concepute astfel încât să acopere nevoile de terapie ale copiilor de care noi ne ocupăm.

În prezent, sunt implicați în programele noastre sute de copii. Dacă ne referim la programul de intervenție timpurie, sunt aproape 40 de copii care ne frecventează zilnic. Alți 15 copii sunt implicați în programe educaționale aici”, a explicat Laura Filipoi, directorul Fundației Inocenți Bistrița.

Fundația și-a extins serviciile și spre refugiații ucraineni stabiliți la Bistrița.

Vin și mame și copii din Ucraina pentru a învăța aici limba română. Colaborăm și cu Inspectoratul Școlar, fiind implicați și în cursurile de la Școala Gimnazială Nr 4. unul dintre voluntarii noștri care vorbește ucraineană merge la Hotel Diana, unde sunt cazați o parte dintre refugiați. Aproximativ 30 de mămici din Ucraina sunt înscrise în evidențele noastre”, a mai explicat Laura Filipoi.

Ne place noua casă, este amplasată într-o zonă mai accesibilă și pentru părinți care își lasă copiii la terapie și se pot deconecta în interiorul mall-ului. Cel mai mare inconvenient va fi probabil plata chiriei și a utilităților. Va fi o presiune financiară destul de mare, pentru noi. Dar sperăm că nu vom fi lăsați singuri și vom găsi în continuare companii care să ne sprijine… Suntem optimiști, de dragul copiilor pe care îi avem în grijă…”, a concluzionat directorul fundației. 

Camelia Tabără, vicepreședintele Consiliului Județean, a subliniat că Inocenții Bistrița se pot baza în continuarea pe sprijinul instituției pe care o reprezintă: 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat angajează inginer testare produse, iar Electroplast are nevoie de operatori cabluri electrice. Noi locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT Bistrița caută inginer testare produse, iar Frasinul SRL angajează inginer CFDP/CCIA/IUDR. Angajatorii din Bistrița au nevoie de informatician, personal curățenie, vânzătoare, conducători auto sau muncitori necalificați. Oferta completă, mai jos: 

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...