27.3 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Casa Mocăniței Transilvaniei e la Teaca! Mai trebuie câteva mii de euro ca să fie totul oficial!

Stația de domiciliu pentru locomotiva cu abur 764.053 și pentru cele două vagoane de călători este.. TEACA. Mai e nevoie de câteva mii de euro pentru ca Mocănița Transilvaniei să fie ”acasă”, cu toate actele-n regulă.

Proiectul de restaurare a mocăniței de la teaca a început acum câțiva ani. O mână de voluntari au pus bazele Asociației Mocănița Transilvaniei, muncind la repunerea în valoare a acesteia și ”aducerea ei acasă„, cu acte în regulă.

AU munci, și-au rupt din timjpul liber ca să lucreze la traseu, la depou, la drezină și la înfrumusețarea mocăniței. Erau pe punctul să o piardă în favoarea ”pontonului din fața unei gări”, dar au reușit să o ”țină” aici.

După ani de zile, în sfârșit, stația de domiciliu a Mocăniței a fost recunoscută ”Teaca”.

”Dragilor, am vrea să împărtășim bucuria cu voi și să vă dăm vestea mi-nu-na-tă! De astăzi înainte, stația de domiciuliu pentru locomotiva cu abur 764.053 și pentru cele două vagoane de călători este.. TEACA! Mult ne-am zbătut să facem ceva pentru acest tren, și iată că după ani buni de cereri, custodii, chirii și alte hârtii, am reușit să ni le adjudecăm prin licitație publică, și astfel să le oferim un viitor în proiectul la care muncim” au explicat cei din Asociație.

Totuși, mai e un hop. Trebuie plătiți 17.000 de euro pentru ”a intra în legalitate„.

Mai este un pas de îndeplinit, respectiv de a achita aproximativ 17.000 euro în următoarele 30 de zile, însă toate etapele prin care am trecut ne dau încrederea că vom reuși să strângem această sumă” transmit iubitorii mocăniței.

Îi puteți ajuta participând la super evenimentul de săptămâna viitoare.

Aflând ”Povestea vinului în pasajele Bistriței„ ajutați și mocănița să rămână acasă la Teaca.

”Intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru „Povestea Vinului în Pasajele Bistriței”, eveniment ce va avea loc săptămâna viitoare pe Axa Breslelor din Bistrița (19 – 22 August). Te invităm alături de noi, să explorăm și să ne bucurăm de specificul acestui oraș minunat, într-un proiect realizat de Asociația Mocănița Transilvaniei împreună cu Primăria Municipiului Bistrița.

IMPORTANT: Toate fondurile generate de acest eveniment vor fi folosite pentru achizitionarea locomotivei cu abur și a vagoanelor de călători de la Teaca, parte a proiectului Mocănița Transilvaniei” transmit membrii Asociației Mocănița Transilvaniei.
Despre eveniment puteți reciti AICI:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...