16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

S-a deschis Bike Park-ul din Complexul de Agrement Wonderland. La sfârșitul lunii august, aici se va desfășura o competiție de talie internațională.

Astăzi s-a inaugurat Bike Park-ul din Bistrița și s-a dat startul coborârilor cu bicicletele pe dealul Cocoș. În 27 august, pe traseele nou amenajate în Complexul Wonderland se va desfășura o competiție internațională de downhill.

Noul Bike Park oferă posibilitatea iubitorilor de bicicletă de a aborda unul dintre cele două trasee:

 • unul de tip family, ușor, de 2,8 km;
 • unul de competiție, ceva mai dificil, de 1,6 km.

Pentru a ajunge la startul traseelor de coborâre, bikerii vor utiliza telescaunul, care a fost adaptat astfel încât să transporte și bicicletele până în vârful dealului.

În data de 27 august, pe noile trasee va fi organizată o competiție de nivel internațional, agreată de Federația Națională de Ciclism. De anul viitor competiția din Wonderland va fi cuprinsă în calendarul federației. De altfel, primul care a încercat pistele de coborâre a fost campionul național Matei Moisil. Acesta a constatat că traseul este destul de dificil, potrivit competițiilor pentru bikeri juniori și adulți.

Pentru amenajarea pistelor de coborâre o parte dintre bikerii bistrițeni au lucrat alături de oamenii primăriei. Aceștia au fost primii care au și încercat traseele din Wonderland.

Prezent la deschidere, Angelo Bude a precizat că pe traseele inaugurate astăzi se va mai interveni, astfel încât ele să poată oferi condițiile potrivite în ziua competiției, unul dintre pericole fiind temperatura ridicată care uscă solul foarte mult.

Iubitorii sportului pe bicicletă au făcut și o scurtă demonstrație, au urcat cu telescaunul și au coborât pe traseul family.

Investiția a scos 90 de mii de lei din bugetul Primăriei Municipiului Bistrița.

Tot astăzi s-a dat startul distracției în parcul de aventură de pe dealul Cocoș. Vă reamintim orarul de funcționare și tarifele aferente:

Orarul de funcționare:

 • Vineri (13.08.2021): 15:00 – 20:00
 • Sâmbătă – Duminică (14-15.08.2021): 10:00 – 20:00
 • Orarul de funcționare general:
  • vineri – sâmbătă – duminică: 10:00 – 20:00

Tarifele pentru transportul cu telescaunul :

 • tur complet cu telescaunul (urcare și coborâre) – 15 lei / persoană și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
 • urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 15 lei / persoană / urcare și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
 • 5 urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 50 lei / persoană și 40 lei pentru copii, elevi, studenți
 • abonament pentru o zi – număr nelimitat de urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă, acces 2 ore în Aventura Park – 70 lei / persoană și 50 lei pentru copii, elevi, studenți

Accesul pentru două ore, în Aventura Park, costă 30 lei / persoană și 20 lei pentru copii, elevi, studenți.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.