17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

S-a deschis Bike Park-ul din Complexul de Agrement Wonderland. La sfârșitul lunii august, aici se va desfășura o competiție de talie internațională.

Astăzi s-a inaugurat Bike Park-ul din Bistrița și s-a dat startul coborârilor cu bicicletele pe dealul Cocoș. În 27 august, pe traseele nou amenajate în Complexul Wonderland se va desfășura o competiție internațională de downhill.

Noul Bike Park oferă posibilitatea iubitorilor de bicicletă de a aborda unul dintre cele două trasee:

 • unul de tip family, ușor, de 2,8 km;
 • unul de competiție, ceva mai dificil, de 1,6 km.

Pentru a ajunge la startul traseelor de coborâre, bikerii vor utiliza telescaunul, care a fost adaptat astfel încât să transporte și bicicletele până în vârful dealului.

În data de 27 august, pe noile trasee va fi organizată o competiție de nivel internațional, agreată de Federația Națională de Ciclism. De anul viitor competiția din Wonderland va fi cuprinsă în calendarul federației. De altfel, primul care a încercat pistele de coborâre a fost campionul național Matei Moisil. Acesta a constatat că traseul este destul de dificil, potrivit competițiilor pentru bikeri juniori și adulți.

Pentru amenajarea pistelor de coborâre o parte dintre bikerii bistrițeni au lucrat alături de oamenii primăriei. Aceștia au fost primii care au și încercat traseele din Wonderland.

Prezent la deschidere, Angelo Bude a precizat că pe traseele inaugurate astăzi se va mai interveni, astfel încât ele să poată oferi condițiile potrivite în ziua competiției, unul dintre pericole fiind temperatura ridicată care uscă solul foarte mult.

Iubitorii sportului pe bicicletă au făcut și o scurtă demonstrație, au urcat cu telescaunul și au coborât pe traseul family.

Investiția a scos 90 de mii de lei din bugetul Primăriei Municipiului Bistrița.

Tot astăzi s-a dat startul distracției în parcul de aventură de pe dealul Cocoș. Vă reamintim orarul de funcționare și tarifele aferente:

Orarul de funcționare:

 • Vineri (13.08.2021): 15:00 – 20:00
 • Sâmbătă – Duminică (14-15.08.2021): 10:00 – 20:00
 • Orarul de funcționare general:
  • vineri – sâmbătă – duminică: 10:00 – 20:00

Tarifele pentru transportul cu telescaunul :

 • tur complet cu telescaunul (urcare și coborâre) – 15 lei / persoană și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
 • urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 15 lei / persoană / urcare și 10 lei pentru copii, elevi, studenți
 • 5 urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă – 50 lei / persoană și 40 lei pentru copii, elevi, studenți
 • abonament pentru o zi – număr nelimitat de urcări cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă, acces 2 ore în Aventura Park – 70 lei / persoană și 50 lei pentru copii, elevi, studenți

Accesul pentru două ore, în Aventura Park, costă 30 lei / persoană și 20 lei pentru copii, elevi, studenți.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.