3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani

Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.

Potrivit unei analize a Profit.ro, bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Salariul mediu înregistrat în județul nostru, în sectorul bugetar, este de 2.896 de lei. Salarii mai mici au doar bugetarii din Suceava (2.759 de lei), Harghita (2.894 de lei) și Ilfov (2.859 de lei).

În marea majoritate a județelor din țară salariul mediu al bugetarilor trece de 3.000 de lei. Cel mai mult câștigă bugetarii din Timiș – 3.796 de lei. Peste 3.500 de lei este salariu mediu net al bugetarilor din Iași, Cluj, Mureș, Dolj sau Constanța.

În administrație, la nivel național salariile au crescut cu 52% în perioada 2015-2018. În județul nostru creșterea a fost și mai mare, de 77%. Cât înseamnă asta în bani? Ei bine, bugetarii din Bistrița-Năsăud iau cu 1.258 de lei mai mult decât în 2015.

Salariile sunt și mai mari în cazul funcționarilor din ministere, parlament, dar și din primării, consilii județene și poliția locală. În cazul lor, salariul mediu net în județul nostru ajunge la 4.036 de lei.

În sectorul sănătate și asistență socială salariul mediu net este în Bistrița-Năsăud 2.929 de lei, iar în învățământ salariul mediu net nu trece de 2.613 lei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: