3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Cât de aglomerate sunt trecerile de cale ferată din oraș? Peste 10.000 de autoturisme opresc zilnic să se asigure

Nu este o noutate faptul că în apropierea celor trei treceri la nivel cu calea ferată din Bistrița se circulă bară la bară. La orele de vârf, șoferii petrec și jumătate de oră la cozi pentru a putea traversa trecerea la nivel cu calea ferată.

Un studiu de trafic realizat cu ocazia documentației pentru noua pasarelă din zona autogării (despre care puteți citi mai multe AICI), ne arată cam cât de aglomerate sunt cele 3 treceri la nivel cu calea ferată de pe străzile Sigmirului, Cuza Vodă și Ioan Slavici.

Conform studiului de trafic, cererea estimată de trafic, de traversare a căii ferate, însumează la nivelul unei zile circa 33.400 vehicule echivalente în ambele sensuri. La un calcul simplu realizăm faptul că peste 10.000 de autoturisme se opresc zilnic pentru ca șoferii să se asigure la trecerea la nivel cu calea ferată.

Momentan putem doar să ne imaginăm cum ar arăta intersecții de cale ferată semaforizate ori pasarele supraterane. Cert este faptul că dacă nu se acționează curând, vei putea face și o oră dintr-o parte în alta a orașului, iar mersul pe jos va deveni cea mai eficientă alegere.

Marina Coroian 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...