21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Cât de mult au fost respectate drepturile elevilor în 2021-2022, în Bistrița-Năsăud?

Consiliul Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud îi invită pe toți elevii și profesorii să acceseze platforma până în 31 august și să completeze formularul. El va fundamenta Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivelul județului în anul școlar 2021-2022.

Ultimul an școlar a reprezentat pentru elevii și profesorii din România momentul în care s-a început revenirea treptată la normalitatea pe care cu toții o cunoșteam înainte de pandemie.

Deși pare că lucrurile încep să se stabilizeze, școlile încă se confruntă cu multiple probleme în încercarea de a asigura un act educațional de calitate.

Aceste obstacole nu trebuie să reprezinte un pretext pentru ignorarea drepturilor, responsabilităților și obligațiilor elevilor, așa cum sunt ele prezentate în Statutul Elevului.

În acest sens, structurile Consiliului Elevilor de la nivel național, județean și școlar au responsabilitatea de a monitoriza respectarea Statutului Elevului la nivelul comunității în care activează. Acestea trebuie să se asigure că prevederile acestui document sunt cunoscute atât de elevi, cât și de cadrele didactice.

Pentru a vedea cât de bine au fost implementate prevederile, în fiecare an Consiliul Național al Elevilor lansează una din cele mai mari consultări din sistemul de învățământ.

Consultarea centralizează opiniile transmise de mii de elevi și profesori într–un set complex de recomandări. Ele vor fi transmise către autoritățile județene și naționale. Odată implementate, ele ar putea contribui la creșterea calității actului didactic.

Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel județean s-a dovedit a fi, în ultimii ani, o radiografie clară a ceea ce se întâmplă, de fapt, în sălile de clasă, din prisma respectării drepturilor elevilor.

Totodată, acesta are ca scop găsirea unor soluții eficiente pentru problemele reclamate de către actorii relevanți din educație. Trebuie menționat faptul că – în cazul în care se constată că există abateri de la prevederile Statutului Elevului – unitățile de învățământ sunt obligate să găsească soluții pentru remedierea lor. Școlile trebuie, totodată, să comunice public măsurile luate. 

Prioritatea noastră, ca elevi reprezentanți, este de a aduce în lumină problemele care ne afectează procesul educațional, nouă și colegilor noștri. Totodată, prioritatea noastră este să aducem în lumină și problemele care aduc un prejudiciu statutului nostru de primi beneficiari ai sistemului de învățământ preuniversitar.

Așadar îi invităm toți elevii și profesorii să acceseze platforma  https://risej.consiliulelevilor.ro/ .

Aici se poate completa formularul care va fundamenta Raportul privind implementarea Statutului Elevului în Bistrița-Năsăud. Acesta va fundamenta și Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național în anul școlar 2021-2022.

Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel județean a fost creat cu scopul de a prezenta situația din unitățile de învățământ preuniversitar la nivel teritorial. Până în data de 31 august este necesar un număr cât mai mare de răspunsuri din partea elevilor și cadrelor didactice din județ. 

Acestea sunt esențiale redactării unui raport care să prezinte într-un mod cât mai transparent realitatea în ceea ce privește respectarea Statutului Elevilor“, a transmis Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...