7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Cătălina și Vlad, ”îngerii” din Lunca Ilvei ce s-au ocupat de Darius până la sosirea echipajelor medicale

Cătălina e voluntar SMURD, iar prietenul ei, Vlad, e pompier. Când Darius a fost spulberat de pe motocicletă, localnicii din Lunca Ilvei au mers într-un suflet la casa celor doi. Aceștia s-au ocupat de Darius până la sosirea echipajelor medicale:

Grav accident în Lunca Ilvei, luni după-masă. Un motociclist a fost spulberat de o mașină. Darius se zbătea între viață și moarte, când localnicii și-au amintit că au în localitate doi îngeri păzitori.

Cătălina – voluntar SMURD – și Vlad – pompier în cadrul ISU BN – au fost primii salvatori ajunși la locul accidentului. Martorii evenimentului au pornit rapid spre casa celor doi, ca să-i transporte cât mai urgent.

Cătălina și Vlad s-au ocupat de Darius până la sosirea echipajelor medicale solicitate prin 112. Astfel, șansele de supraviețuire i-au crescut.

Un telefon primit de Cătălina, voluntar SMURD în cadrul ISU BN, i-a pus în alertă pe ea și prietenul ei, Vlad – pompier din Detașamentul Bistrița.

O prietenă o sunase agitată și o rugase să meargă repede că tocmai avuse loc un accident rutier la ei în localitate, în Lunca Ilvei.

Un motocilist era grav rănit la aproape un kilometru de casa lor și, într-un suflet, au pornit amândoi spre locul accidentului. Mai mult, niște localnici au pornit spre ei cu mașina! Știau că sunt salvatori și pot ajuta în momentele în care fiecare secundă contează.
  • – ”Vlad, imobilizează-i capul și încearcă să-l liniștești! Este foarte agitat, rănile sunt grave și are traumatism cranian sever”.
  • – ”Încearcă să te liniștești, va fi bine, ambulanțele sunt pe drum! Cătălina știe ce face! Ajută oamenii de mult timp, ai încredere în ea!” spuse Vlad care s-a poziționat la capul tânărului și încerca să îl țină conștient. Asta, deși durerile erau crunte, inclusiv date de o fractură deschisă de femur.

Cu stăpânire de sine, o mână de om cu suflet mare, Cătălina i-a acordat primul ajutor motociclistului de 26 de ani. Exact așa cum făcuse în repetate rânduri alături de colegii de pe mașinile SMURD.

  • – ”Se aude o sirenă, ajung colegii noștri! Ești pe maini bune!” îi repetau cei doi salvatori să îi dea curaj și putere tânărului rănit.

Scopul lor era, pe lângă primul ajutor, să îl țină conștient, aspect foarte important în astfel de situații. Au realizat asta și au reușit prin acțiunea lor să ne facă mândri că îi avem în echipa noastră.

Cătălina și Vlad sunt genul de oameni pe care fiecare comunitate se poate baza și acesta este cel mai mare câștig!” au scris cei de la ISU BN pe pagina lor de Facebook.

Felicitări oamenilor frumoși ca Vlad și Cătălina!

Despre accident și nevoia de sânge pentru Darius, în articolele de mai jos:

UPDATE: Motociclistul rănit grav în accidentul din Lunca Ilvei nu avea permis

Darius, motociclistul rănit grav în Lunca Ilvei, are nevoie de sânge! Donăm?!?

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.