15.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Câți pești mai sunt în Bistrița Ardeleană, care traversează municipiul? O asociație îi ia la numărat, alături de pescari

Organizația non-guvernamentală Ruralis desfășoară o acțiune de monitorizare a peștilor din Bistrița-Ardeleană. Este vorba despre un sector de 20 de kilometri al râului care traversează municipiul Bistrița. Acțiunea se va desfășura cu ajutorul pescarilor.

Asociația Ruralis organizează o acțiune de monitorizare a peștilor luna aceasta, până în 21 iulie, pe un sector de 20 de km al râului Bistrița-Ardeleană. Sectorul respectiv străbate și municipiul Bistrița.

Peștii vor fi prinși, fotografiați și eliberați. Pentru această acțiune, asociația apelează la pescari, fiind invitați să participe orice persoană care are peste 18 ani și deține permis de pescuit.

Participanții trebuie să aibă un aparat foto sau un smartphone și un centimetru cu care să măsoare peștii. Fotografiile și informațiile vor fi trimise pe un număr de What s App, iar membrii Ruralis vor pune la punct o bază de date cu speciile de pești întâlnite în Bistrița-Ardeleană.

„Asociația Ruralis, în cadrul proiectului „Conectăm orașele la natură” inițiază o campanie de monitorizare a speciilor și populației de pești din râul Bistrița Ardeleană, pe o lungime de 20 de kilometri, începând din Livezile și până la confluența cu râul Șieu”, precizează organizatorii evenimentului.

Cei care participă la campanie pot fi recompensați cu un tricou și diferite articole de camping sau pescuit. Vor fi recompensați și cei care reușesc să obțină „cea mai mare captură”.

Vă puteți înscrie până în 7 iulie prin SMS sau Whats App la nr. de telefon 0722494865 (Cristian Țetcu) precizând nume, prenume și număr de telefon.

Foto: Ruralis

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Batcă, roșie babușcă,
  Albitură sau plevușcă,
  Șalăule, numai brâuri,
  Știucă din linele râuri,
  Boiștene și tu mreană
  Ichtyotransilvăneană,
  Somnule de heleșteu,
  De pe Someș ori Șieu,
  Oblete, fâță, ghidrine,
  Râul să vă curgă bine.
  La frăția pescărească
  Apa limpede renască.
  Balastiere, balastiere,
  Bistrița – are șantiere,
  Iar la capătul poveștii
  O să ne înghită peștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.