25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

MESERIA face diferența: Liceul Agricol Bistrița a câștigat aproape 2,5 milioane lei pentru bursele și instruirea practică a elevilor

251 de elevi de la Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița vor avea parte de burse și stagii speciale de practică, în cadrul proiectului „Meseria face diferența”. Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare de peste 2,4 milioane de lei. Conducerea liceului speră ca, la finalul proiectului, minim 230 de participanți să obțină o calificare profesională.

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița a câștigat proiectul „Meseria face diferența” – proiect finanțat prin fonduri europene, Programul Educație și Ocupare (POE). 

În valoare de 2.442.023,56 lei, proiectul are ca scop implementarea unor stagii de practică pentru elevii liceului.

Acesta se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni. Implicați vor fi elevii din clasele IX-XII – învățământ de zi liceu și învățământ profesional/dual.

Activitățile prevăzute în cadrul proiectului presupun organizarea și derularea instruirii practice în cadrul firmelor partenere. Elevii vor avea astfel posibilitatea de a dobândi competențe practice și experiență profesională.

Proiectul „Meseria face diferența” cuprinde următoarele aspecte:

  • Învățarea la locul de muncă pentru 251 elevi din grupul tintă,
  • Acordarea a 251 burse elevilor participanți la instruire practică;
  • Constituirea a 19 grupe de practică la nivelul proiectului și semnarea a 563 convenții de practică cu partenerii de practică;
  • Acordarea a 251 kit-uri de practică pentru elevi (caiet de practică, fise de observație, fișe de prezență, program orar, echipament specific etc);
  • Organizarea unor vizite de studiu/practică pentru elevii din grupul țintă,
  • Organizarea unei platforme educaționale online pentru participanții în proiect și pentru beneficiarii direcți și indirecți: elevi, părinți, cadre didactice, parteneri de practică.

Elevii din grupul țintă care vor participa la instruire practică vor putea vedea concret cum se aplică principiul dezvoltării durabile în firmele / partenerii de practică. Totodată, vor afla și măsurile prevăzute pentru diminuarea poluării și managementul deșeurilor proprii.

Avem în vedere ca la finalul proiectului, minim 230 participanți să obțină o calificare profesională, abilități și competențe profesionale specifice”, a precizat Claudiu Șular, directorul Liceului Agricol Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.