Ce cred bistrițenii despre Poliția Locală? „Nu este populară, dar e necesară”

Ce cred bistrițenii despre Poliția Locală? „Nu este populară, dar e necesară”

„Poliţia Locală a devenit mai degrabă un element de «şicanare» a cetăţenilor, decât de sprijinire a acestora. Se aplică sancţiuni în mod abuziv sau nefundamentate corect”, consideră Angela Chiuzan – unul dintre comentatorii care au răspuns provocării adresate de Bistrițeanul.ro zilele trecute.

Ce credeți că ar trebui să facă polițiștii locali ca să-și merite leafa? Aceasta a fost provocarea lansată de Bistrițeanul.ro zilele trecute – o provocare care a generat aproape 140 de comentarii, având un impact semnificativ pentru peste 26.440 de persoane, dintre care 4.554 au și reacționat.

Într-o proporție covârșitoare, comentatorii susțin că Poliția Locală ar trebui desființată: unii sunt convinși că polițiștii locali apără interesele primarului, alții le reproșează că aplică sancţiuni în mod abuziv sau că „dorm în mașină”, și un singur bistrițean consideră că Poliția Locală ar avea șanse de reușită dacă s-ar redefini ca structură…

 

Iată, mai jos, o selecție a celor mai interesante comentarii:

Sabin Ivan: Multe persoane comentează negativ activitatea celor de la Poliția locală, dar nu sunt documentate asupra legislației privind atribuțiile Poliției Locale! Că în poliția locală, ca în oricare altă structură, mai sunt și oameni mai puțin profesioniști sau cu un comportament inadecvat în diferite situații – ok, dar sunt cazuri particulare, care pot fi tratate disciplinar de șefii ierarhici.

Același comentator atrage atenția că munca de poliție nu este, în general, populară – dar este foarte necesară… „Mentalitatea privind respectarea conștientă a legii la noi este încă în formare, iar singura modalitate de a nu fi sancționați este să respectăm legea, nicidecum să înjurăm polițiștii…! Nu sunt polițist, dar trebuie să judecăm lucrurile în mod obiectiv și în cunoștință de cauză…!”

 Livia Cadar: Să se ocupe de mașinile parcate pe trotuare, de aurolaci și de cei care aruncă mizerii pe jos. Trebuie să ne civilizăm cumva! Sunt o groază care aruncă chiștoace sau hârtii din mașini, în mers, de parcă ar fi pe tarlaua lor. Așa că haideți să fim noi cei care dăm exemplu și pe urmă să strigăm că ei nu își au rostul….!

 Eugen Traian: Să dea mai multe amenzi pentru cei care parchează total aiurea și blochează trotuarele și banda întâi de circulație. Să găsească soluții în privința aurolacilor etc… Să își merite banii, pe scurt…

Rodica Elena: Să se desființeze, s-ar face economie la bugetul local, bani cu care s-ar face altceva util comunității. Poliția este cea care are pregătirea necesară de a face ordine…

Budai Ildi: Se plimbă câte 2…, eventual se bagă în seamă la nimicuri, iar când este vorba de „bangladeji” în centru care cerșesc ba pentru copii bolnavi, ba lângă Gigi sau pe la magazine, ba la terase, ba cu acordeonul, ba fac baie în fântânile arteziene – ups, polițiștii nu sunt nicăieri…! Deci clar desființaţi… Sunt total inutili.

Ana Chedea: Există instituții specializate pentru siguranța cetățenilor – POLIȚIA ROMÂNĂ și JANDARMERIA. Gardienii publici nu au nimic în comun cu ordinea publică… În sinea lor, se cred polițiști, dar cel mult pot fi paznici în parcări, supermarket, treceri de pietoni… Sunt cam inutili și papă bănuții contribuabililor degeaba !

Melisa Dragotă:  Și ei dau amenzi dacă depășești cu 10 minute ora marcată de pe tichet sau lași mașina 10 minute pe un loc de parcare cu plată, fără să plătești…! Ar fi bine dacă s-ar face mai multe locuri de parcare fără plată, deoarece nu toți pot să-și cumpere un tichet cu 15 lei pe zi!

Cristi Istrate: Să fie cinstiți! Și dacă aplică o amendă să fie cu un scop corect . Eu am primit o amendă de 255 lei pe care am contestat-o și s-a dovedit că ei au greșit . Am mai primit o amendă de 100 lei, pentru o traversare prin loc interzis, pe 31 decembrie, când nici măcar nu eram în țară…!?!

Ferenti Ildi: Eu am parcat pe o străduță și am mers să scot niște analize. Și mi-au pus pe parbriz o amendă de toată frumusețea… Și nu am putut nicicum să demonstrez că nu am stat mai mult de 15 minute! Numai să fi văzut ce aere își dădeau… Parcă aș fi omorât un om! Rușine lor…!

Marin Paul Cocos: Să muncească, să ajute Poliția și Jandarmeria, nu să se ascundă ca să le treacă timpul! Pe strada George Coșbuc, în capăt, vizavi de fosta casă a sidicatelor, tot timpul e o mașină care stă acolo cu trântori care butonează pe telefoane, în timp ce noi îi plătim din banii noștri…

Cozac Iulius: Să se desființeze, nu au pregătire! Mai ales polițiștii care se ocupă de Disciplina în construcții! Habar nu au să citească un plan sau o schiță! Niste oameni fără pregătire în domeniu dau amenzi și te dau și în judecată! Este unul Sorin care habar nu are de schițe, însă dă amenzi de sute de milioane, ca să facă planul la bugetul primăriei!

A căzut cu motocultorul în șanț! Intervine elicopterul SMURD iunie 6, 2020 - Mobilizare de echipe salvatoare în comuna Chiochiș. Un bărbat a căzut cu motocultorul în șanț. În spijin s-a solicitat și elicopterul SMURD.
FOTO/VIDEO: Motociclist izbit de un taximetrist ce a ieșit din stație fără să se asigure iunie 5, 2020 - Un minor a fost accidentat în urmă cu puțin timp în zona Big din Bistrița. Acesta se deplasa cu motocicleta pe prima bandă, pe direcția de mers spre Unirea, când a fost lovit din plin de un taxi. Șoferul a ieșit din stație fără să se asigure.
FOTO SURSE: Un cuplu din Reteag și-a pierdut doi copii și părinții într-un tragic accident în Italia. Un bebeluș, printre decedați iunie 5, 2020 - Un cuplu, copiii lor și bunicii au fost implicați într-un grav accident petrecut în Italia . Autoturismul în care se aflau s-a ciocnit cu o altă mașină și cu un TIR. Printre decedați se numără un copil de 10 ani și un bebeluș de nici un an.
IMP ROMANIA, fosta fabrică NETEX, închiriază avantajos spații pentru birouri sau depozit! iunie 5, 2020 - Avem un pont pentru toți cei care visează la o afacere sau vor să demareze un proiect, însă nu au spațiu să se desfășoare! IMP Romania Industrial CO SA închiriază avantajos spații pentru birouri sau depozit!
Cu Poliția Locală la dispoziție, Primăria Bistrița dă unor privați 200.000 de lei pentru paza a două clădiri și a pârtiei de schi iunie 5, 2020 - De ani de zile, Primăria Bistrița plătește scump paza clădirilor, care ar putea fi asigurată de polițiștii locali. Excepție nu face nici anul 2020, când contractul se apropie de 200.000 de lei. Mai mult, pe lista obiectivelor care sunt păzite non-stop, inclusiv în weekend regăsim pârtia de schi...
Una dintre cele mai importante firme din județ a intrat în insolvență! iunie 5, 2020 - Instanța s-a pronunțat în dreptul unei firme importante din județ. Aceasta a dispus deschiderea procedurii de insolvență. Firma ar avea la dispoziție aproximativ trei luni de zile ca să-și pună lucrurile în ordine.
Via Maria Theresia nu se anulează! Tibi Ușeriu: „O să o fac cu trei persoane dacă trebuie” iunie 5, 2020 - Tășuleasa Social nu renunță anul acesta la maratonul Via Maria Theresia. Acesta va avea loc în data de 22 august, indiferent de condiții. Tibi Ușeriu a anunțat că se vor lua toate măsurile necesare pentru siguranța participanților.
Gabriel Lazany: Toți cei care se internează în spital vor fi testați pentru COVID 19, gratuit! iunie 5, 2020 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița va primi, încet, încet, și alți pacienți. Pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus, noii pacienți vor fi testați, la internare. Lazany a explicat că unitatea medicală va suporta costurile aferente.
Bărbatul decedat în timp ce se afla în carantină nu era infectat cu COVID-19 iunie 5, 2020 - Un bărbat care a revenit din străinătate nu a respectat izolarea la domiciliu și a fost carantinat forțat. Întrucât nu și-a ridicat mesele, jandarmii au intrat la bănuieli și au forțat ușa camerei în care acesta se afla. Bărbatul a fost găsit decedat. În urma testării pentru COVID-19, rezultatul a ieșit negativ.
Lazany avertizează: Avem 73 de pacienți internați în spital, aproape de maximul înregistrat! Relaxarea este prea relaxată! iunie 5, 2020 - Ne-am prea relaxat! Acesta este și mesajul transmis de managerul spitalului. Lazany a explicat că într-o săptămână, aproape 20 de persoane au fost internate cu COVID 19. Iar numărul pacienților ajunge aproape de maximul înregistrat în plină stare de urgență.
Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 20.103 persoane infectate iunie 5, 2020 - Avem 360 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 196 de cazuri noi de infecție.
FOTO: Ruptă de beată la volan, în toiul nopții, a lovit o mașină parcată iunie 5, 2020 - S-a întâmplat azi- noapte, cu puțin timp înainte de ora 01.00. O tânără bistrițeancă, ruptă de beată, a pierdut controlul volanului și a lovit o mașină parcată. Apoi a ricoșat în câteva ornamente. CÂT a indicat aparatul etilotest:
Prima etapă de asfaltare, finalizată! Contractul pentru Decebal- Andrei Mureșanu- Năsăudului, semnat! iunie 5, 2020 - Zeci de străzi au fost programate pentru a fi asfaltate, în acest an. Prima etapă a fost finalizată. Au mai rămas doar 16 străzi care se vor ”înfrumuseța”. Iar ruta spinoasă ”Decebal - Andrei Mureșanu - Năsăudului” se va realiza pe fonduri europene, contractul fiind deja semnat. CE lucrări sunt prinse:
VIDEO: Record. Un proiect al Primăriei din Năsăud, scos la licitație de 8 ori. „Legea achizițiilor publice trebuie schimbată!” iunie 5, 2020 - Până nu se va schimba Legea achizițiilor publice, lucrurile vor merge foarte prost în România. Legea pare să fie împotriva dezvoltării comunităților – consideră primarul Mircea Romocea.
Aquabis: Fără apă potabilă, astăzi, în Crainimăt și Șieu Măgheruș iunie 5, 2020 - Fără apă potabilă, astăzi, în Crainimăt și Șieu Măgheruș - anunță Aquabis, În zonă s-a produs o defecțiune:
AFLĂ care este strategia de dezvoltare a comunei Bistrița-Bârgăului în perioada 2020-2024! iunie 5, 2020 - Potrivit adminstrației locale de la Bistrița-Bârgăului condusă de primarul Vasile Laba, în perioada 2020-2024 se vor finaliza proiectele aflate pe rol la această dată, proiecte majore privind îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor comunei şi creşterea atractivităţii de investire în mediul rural prin implemenatarea proiectelor de infrastrutură: apă și apă uzată menajeră, transport, drumuri locale, educație.
După reclamații, transportatorii de persoane din județ, verificați sub acoperire! iunie 5, 2020 - Odată cu reluarea transportului de persoane au apărut și primele reclamații. Autoritățile au început verificarea transportatorilor. Sub acoperire! CARE e situația ”din teren”:
Se redeschide Rapsodia! Altă conducere, altă echipă, alt meniu, aceleași standarde iunie 4, 2020 - Restaurant Rapsodia are de o săptămână o altă conducere, iar mâine, începând cu ora 18.00, terasa se redeschide și nu oricum, cu o degustare mai altfel de vinuri alese de la Crama Jelna, prezentate de Darius Pripon, tânărul care semnează toate vinurile de soi cu care se mândrește acum crama, în țară și în lume. În limita locurilor disponibile pentru rezervare sunteți așteptați cu toții mâine, pe terasa Rapsodia, cea mai încăpătoare din oraș, cu peste 120 de locuri - în condițiile actuale.
VIDEO: O variantă ocolitoare modernă în Năsăud?!? Primarul Mircea Romocea face pariu că se poate! iunie 4, 2020 - O variantă ocolitoare modernă în Năsăud?!? Primarul Mircea Romocea face pariu că se poate! Investiția s-ar ridica la 10 - 12 milioane de euro:
ADIO. Copiii din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean și-au luat adio de la Erno Nagy: „Îți mulțumim că ai făcut parte din viața noastră” iunie 4, 2020 - Emoționant și tulburător gest al copiilor din Centrul pentru Protecția Copilului Beclean: prietenul și colegul lor Erno Nagy s-a stins ieri din viață, răpus de boală. În amintirea lui, colegii săi au colorat curtea instituției în care a copilărit. „Azi plângem după tine, dar mâine ne vom bucura că ai ajuns într-un loc sfânt”.
Regele alcoolului din Năsăud a ajuns după gratii! iunie 4, 2020 - Ridicat de mascați în 2015, Petrică Bolfă, numit și ”regele alcoolului”, a primit sentința definitivă. Acesta a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița pentru înșelăciune, delapidare și evaziune fiscală.
Trei angajați si Spitalului Județean de Urgență Bistrița, depistați pozitiv cu COVID 19 iunie 4, 2020 - DSP BN a raportat azi 13 noi teste pozitive de COVID 19, la nivelul județului nostru. Dintre acestea, trei sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița. 
FOTO/VIDEO – Ajungem la normalitate: Se toarnă primul strat de asfalt în zona socialelor din Subcetate iunie 4, 2020 - Blocurile sociale din Subcetate erau, an de an, înconjurate de noroi, ca-n evul mediu. Acest lucru e pe punctul de a se sfârși. Azi se toarnă primul strat de asfalt. CÂND ar putea fi gata:
FOTO/VIDEO: Angajații de la Taxe și Impozite au refuzat să-și reia activitatea iunie 4, 2020 - Un al doilea angajat de la Taxe și Impozite a fost depistat pozitiv cu COVID 19. Azi, instituția a fost închisă pentru dezinfecție. Deși reluarea activității a fost programată pentru ora 13.00, angajații au refuzat. AFLĂ care a fost motivul:
Bistrița-Năsăud: 13 cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.907 persoane infectate iunie 4, 2020 - Avem 356 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 238 de cazuri noi de infecție.
Bistrițeni implicați în trafic de migranți. Oamenii plăteau și 2.500 de euro să ajungă în Austria iunie 4, 2020 - Polițiștii au destructurat o rețea de trafic de migranți, extinsă în mai multe județe ale țării. Printre cei implicați se numără și bistrițeni, dar și un tunisian stabilit în România. Oamenii plăteau și 2.500 de euro să ajungă din Serbia în Austria.
Bărbatul decedat ieri într-un centru de carantină ar fi făcut stop cardiac iunie 4, 2020 - Aceasta este prima concluzie a legiștilor care l-au preluat ieri pe bărbatul de 51 de ani care a murit într-un centru de carantină de la Colibița. Bărbatul revenise din străinătate și întrucât nu a respectat izolarea la domiciliu a fost carantinat forțat.
COVID 19 închide iar Taxele și Impozitele! Doi angajați ai Primăriei Bistrița, depistați POZITIV iunie 4, 2020 - Acum două săptămâni, la Taxe și Impozite, o persoană era depistată cu COVID 19. Azi, instituția s-a închis din nou, pentru dezinfecție, după ce încă un angajat a fost depistat pozitiv.
Copilul de 5 ani înecat la Rodna, cea de-a doua mare încercare a cuplului: au mai pierdut un copil acum 7 ani iunie 4, 2020 - Un cuplu din Rodna și-a pierdut ieri copilul de 5 ani, după ce cel mic a căzut cu bicicleta în râul care traversează localitatea. Acesta este al doilea copil al cuplului care se prăpădește, după ce în 2013 un micuț de doar doi ani a murit în somn lângă mama sa.
Bistrița Năsăud a depășit procentajul național și global la decese de COVID 19 iunie 4, 2020 - De la o zi la alta, noi persoane sunt depistate pozitiv cu COVID 19. De asemenea, se modifică în mod constant numărul celor care se vindecă, sau a celor ce pierd lupta și încetează din viață. CUM stă, procentual, județul nostru la cazuri active, decese și vindecări, comparativ cu România sau global: