12.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

Ce înseamnă să fii dealer profesionist de poker. Află dacă ți se potrivește această meserie și ce presupune!

O meserie adesea întâlnită pe site-urile de anunțuri de angajare este cea de dealer de casino. În acest moment, pe cele mai mari site-uri din România sunt disponibile peste 500 de anunțuri cu locuri de muncă din această categorie, iar unele dintre ele sunt pentru dealeri profesioniști de poker.

În primul rând, este important de știut cu ce se ocupă un dealer de poker. El este responsabil pentru distribuirea cărților și a jetoanelor către jucători în timpul unei partide. Dealerul de poker menține ritmul jocului și se asigură că toate regulile sunt respectate.

Ce trebuie să știi înainte de a te angaja ca dealer de poker?

Experiența nu este obligatorie în acest domeniu, dar cei care au mai activat ca dealeri de poker au cu siguranță un avantaj. În cazul în care nu ai experiență, cazinoul respectiv te va introduce într-un program de pregătire în care va trebui să înveți la perfecție orice detalii țin de poker reguli, cum trebuie să te comporți cu clienții și detaliile despre bunul mers al jocului. Pokerul este un joc rapid, astfel că persoanele care sunt obișnuite cu un ritm mai alert au cu siguranță un avantaj. Mai mult, persoanele care au și skill-uri matematice bune au și ele un mare plus.

Cum ritmul este un joc alert, e important să îți păstrezi mereu concentrarea și să respecți regulile indiferent cât de mult zgomot ar fi în jurul tău. Ai nevoie de o gândire foarte rapidă și să faci calcule matematice în viteză și fără greșeli. Acest aspect este esențial, deoarece jucătorii care s-ar putea simți nedreptățiți ar putea face o plângere. Pe lângă acestea, ai nevoie și de rezistență la stres, dar și dexteritate excelentă. Nu vei lucra doar cu mâinile, ci și cu mintea.

În plus, e recomandat să fii un om căruia să îi placă să socializeze. Pokerul este un joc în care atmosfera este tot timpul destinsă și relaxantă, se fac glume, iar dealerii discută adesea cu jucătorii. Un dealer bun nu se mulțumește doar să împartă cărțile și jetoanele, ci se asigură că persoanele din jurul său se simt bine la masă. Căci, până la urmă, și despre asta este pokerul: socializare într-o atmosferă cât mai relaxantă. Răbdarea este o altă calitate de care ai nevoie atunci când ești dealer de poker. Indiferent de situație, important este să îți păstrezi calmul și să tratezi pe toată lumea cu respect.

Cât câștigă un dealer de poker?

În România, salariul pentru un dealer de poker pleacă de la aproximativ 500 de euro și crește în funcție de experiență și calități. Nu este un salariu impresionant, însă la această sumă se adaugă și bonusuri în cazul în care lucrezi în ture de noapte ori în zile libere de la stat.

În plus, când lucrezi într-un cazinou terestru sau într-un club de poker ai ocazia să încasezi și tips. Cei mai mulți jucători lasă o parte din câștigurile lor dealerului, astfel că îți poți îmbunătăți considerabil veniturile. Unii jucători sunt chiar superstițioși și consideră că anumiți dealeri le poartă noroc.

Ca în orice domeniu, și în acesta poți progresa. Unii dealeri devin în timp manageri de cazinou sau sunt promovați în alte funcții bune și ajung să câștige sume importante. În schimb, alții se angajează la cazinouri frecventate de persoane care joacă sume mai mari. Cu cât sumele de la masă sunt mai mari, cu atât și bacșișul lăsat crește proporțional.

O altă soluție ar fi angajarea pe un vas de croazieră sau într-un cazinou din străinătate. Salariile sunt astfel mult mai mari. Iar dacă alegi să lucrezi pe vas de croazieră vei beneficia de cazare și masă din partea angajatorului. Partea negativă este că vei sta departe câteva luni pe an de cei dragi. În cazul în care alegi să lucrezi în străinătate vei putea progresa mult mai ușor dacă vei stăpâni și altă limbă străină în afară de engleză. Ți se vor deschide noi oportunități și vei avea ocazia de a cunoaște oameni mai ușor.

De ce este această meserie atractivă?

A fi dealer profesionist de poker te poate pregăti și în cazul în care îți dorești să activezi ulterior într-un alt domeniu. În primul rând, această meserie îți va dezvolta foarte mult skill-urile de comunicare. Vei discuta mereu cu oameni care provin din medii diferite, vei fi mai relaxat când discuți cu necunoscuți și îți poți forma chiar un networking. Job-ul te poate pregăti, așadar, chiar și pentru o carieră în vânzări.

În plus, vine cu avantajul că este o meserie care îți solicită să fii mereu concentrat. Vei deveni astfel o persoană mai analitică și mai atentă. În cazul în care vei dori să faci o schimbare de carieră vei putea ulterior să te angajezi ca data analyst ori într-un domeniu similar.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

MACON sărbătorește luni 31 de ani de existență cu super-reduceri și demonstrații tehnice interactive

Luni, compania bistrițeană MACON serbează 31 de ani de existență, în care se concentrează, ca în...