17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Ce n-a visat Becleanul: Parc industrial și granturi pentru cei ce mizează pe el

După cum ne-a obișnuit, primarul Nicolae Moldovan de la Beclean continuă să pregătească proiecte care de care mai spectaculoase pentru perioada următoare. Un parc industrial se numără printre ele. Acesta va oferi posibilitatea agentilor economici să își dezvolte afacerile printr-o finanțare suplimentară.

Mulți dintre aleșii locali pregătesc proiectele pentru care urmează să solicite finanțare prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.  Ghidurile de finanțare ar putea să apară în orice moment, în această toamnă sau cel târziu în primăvara anului următor.

Primarul Nicolae Moldovan a pregătit un proiect care prevede construirea unui parc industrial. Parcul ar urma să fie construit pe un teren de 10 ha. Potrivit edilului, finanțarea ar include și o serie de granturi destinate agenților economici care vor face parte din acest grup.

„Împreună cu specialiști proiectanți pregătim proiecte pe câteva linii clare ale  noii axe de finanțare 2021-2027. Avem un teren de 10 ha unde vom face un parc industrial. Finanțarea este diferită față de ce știm noi comparativ cu finanțarea parcului de la Bistrița.  Finanțarea vine la pachet cu un grant de aproape 2 milioane de euro, destinat agenților economici care vor ocupa parcul. Practic, fiecare dintre aceștia vor putea să utilizeze sume nerambursabile pentru amenajarea spațiilor de producție. Ne dorim să punem la dispoziția investitorilor locali și externi o infrastructură completă de utilități. Vor avea drum de acces, gaz, curent, canalizare. În plus, vom oferi această posibilitate de a accesa finanțare prin grantul respectiv pentru amenajarea unităților de producție. Am purtat deja discuții cu unii dintre cei care ar urma să ocupe parcul industrial și au fost deschiși.”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

Primarul Nicolae Moldovan, se arată optimist în ce privește obținerea sumelor necesare derulării investițiilor. Spune că punctul său forte este tocmai experiența privind întocmirea și gestionarea proiectelor.

Ca de fiecare dată, puține administrații au capacitatea să gestioneze toate condițiile pentru accesarea proiectelor. Știu că vor fi suficienți bani pe regiune, astfel încât să prindem și noi finanțarea investițiilor pe care le pregătim. Contează doar să finalizăm toate demersurile pentru depunerea proiectelor, știm ce avem de făcut, nu suntem începători.”, a afirmat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

La sfârșitul lunii august, primarul Nicolae Moldovan a primit vizita directorului general al A.D.R. Nord Vest, Marcel Boloș.

În cadrul vizitei s-a discutat despre toate proiectele pe care le pregătește administrația de la Beclean. Discuțiile au vizat și proiectele aflate în derulare. Acestea vizează mobilitatea şi regenerarea urbană, modernizarea infrastructurii educaţionale și promovarea turismul în zonă.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.