19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

CE ordin a dat primarul Becleanului! „Fără protejări proprii, veți fi în pericol!”

De mâine, toți cei din Beclean vor ieși din casă DOAR cu nasul și gura acoperite! Primarul orașului de pe Someș le-a explicat cetățenilor că „fără protejări proprii, veți fi în pericol!”. Becleanul este primul oraș din județ ce impune această măsură.

Tot mai multe administrații locale și comitete pentru situații de urgență impun acoperirea gurii și a nasului în momentul părăsirii domiciliului.

Prefecții a cinci județe au IMPUS lucrul acesta tuturor locuitorilor județelor lor. Prefectul Stelian Dolha a declarat în cadrul unei conferințe de presă online că nu poate impune o astfel de măsură până când nu se găsesc măști în fiecare farmacie.

Totuși, unele administrații locale au decis să impună această măsură.

Prima zonă a fost comuna Șieu.

OBLIGATORIU: La Șieu, toată lumea poartă mască!

Și primarul Becleanului a anunțat că de mâine se impune această măsură.

„Comitetul Local pentru Situații de Urgență Beclean a decis prin decizia nr.6/08.04.2020 ca purtarea materialelor de protecție a nasului și a gurii să devină obligatorie în spațiile publice din orașul Beclean pe timpul stării de urgență, în contextul prevenirii îmbolnăvirii de COVID-19. Sunt permise orice tip de măști de protecție, medicale sau artizanale, de unică folosință sau reutilizabile, orice materiale care să acopere nasul şi gura în spațiul public (inclusiv eșarfe). Măsura va fi aplicată de către toate persoanele întrucât este o metodă prin care se poate reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în rândul comunității. Decizia va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie 2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura sau confecționa măști de protecție. Rog toți cetățenii să înțeleagă că folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om. Doar protejându-ne pe noi cu responsabilitate îi putem proteja și pe ceilalți din jurul nostru. Multă sănătate tuturor!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

S-au ridicat și cârcotași, care au solicitat împărțirea, din partea primăriei, a măștilor necesare. Dar edilul le-a explicat că e nevoie de eforturile fiecăruia pentru a face față.

„Subliniez pentru cei tendențioși! S-a spus că cine nu are posibilitatea să poarte o mască medicală, poate utiliza o eșarfă sau alt material care să acopere nasul și gura. Asta pentru a vă conștientiza că fără minimele protejări proprii, în următoarea perioadă, veți putea fi în pericol! Vă doresc multă sănătate tuturor!”, a completat primarul Nicolae Moldovan.

Impunerea folosirii măștii vine și pe fondul zonelor cu foarte mulți infectați și izolați, care „înconjoară” orașul Beclean. E vorba de zonele din Șintereag, Uriu și Reteag.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...