9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

S-a votat! Plata facturilor utilităților, amânată cu trei luni!

Camera Deputaților, for decizional, a votat legea privind amânarea plății facturilor utilităților cu trei luni. Mai trebuie ca legea să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul oficial. CUM s-ar face plata ulterior:

S-a discutat despre amânarea plăților facturilor de utilități, pe perioada stării de urgență. Apoi s-a realizat cu proiect de lege, prin care s-a cerut amânarea plăților timp de trei luni de zile.

Camera Deputaților, for decizional, a votat legea, cu 243 de voturi pentru, 81 de voturi contra și 3 abțineri.

Astfel, se va amâna plata facturilor la apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV. Nu intră în lege și nu se prevede amânarea plății pentru serviciile de voce și date mobile. Aici facturile trebuie achitate în continuare potrivit actului normativ.

CINE beneficiază de lege și CUM se va face plata facturilor:

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.

Legea mai trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial pentru a putea intra în vigoare.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...