1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

Ce planuri are Gabriel Lazany pentru spital?! Acesta va rămâne în fruntea unității medicale

Astăzi are loc concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Gabriel Lazany este singurul candidat pentru acest post și a pregătit un proiect de dezvoltare pentru unitatea medicală pe care o conduce deja de câțiva ani:

Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost scos la concurs, după ce mandatul actualului manager Gabriel Lazany a expirat. Acesta este totuși singurul candidat pentru acest post și a declarat acum ceva vreme pentru Bistrițeanul.ro că dorește să continue munca la spital și că nu are emoții cu privire la acest concurs.

În proiectul pe care a mizat pentru acest concurs, Gabriel Lazany a vorbit și despre problemele pe care le întâmpină spitalul. Una dintre cele mai importante pare să fie lipsa spațiului.

„Imposibilitatea dezvoltării unor specialități medicale cum este Neurochirurgia sau Chirurgia plastică și reparatorie, precum și dezvoltarea unor specialități medicale noi cum ar fi Cardiologia intervențională și Gastroenterologia intervențională din lipsa spațiilor necesare. Având în vedere că Secția de Recuperare medicală și balneologie funcționează într-o clădire retrocedată, suntem obligați să identificăm un spațiu nou pentru relocarea secției. S-a avut în vedere ca relocarea să se facă în locația spitalicească de pe strada Alba Iulia nr. 7 după finalizarea lucrărilor de reabilitare a acesteia, dar având în vedere epidemia de Covid-19 se impune alocarea unui spațiu mai mare secției de Boli Infecțioase și găsirea altei locații pentru secția de Recuperare medicală și balneologie”, precizează Gabriel Lazany în proiect.

O altă problemă cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență Bistrița este lipsa locurilor de parcare.

Aceste probleme vrea Lazany să le rezolve în noul mandat, cu un nou corp de clădire cu 4 etaje, care ar urma să comunice cu actuala clădire, printr-o pasarelă supraetajată.

Un nou corp de clădire ar rezolva și problema spațiilor de cazare și ar asigura relocarea și dezvoltarea secției de Hemodializă, dar și relocarea și dezvoltarea specialităților Neurochirurgie și Chirurgie plastică și reparatorie.

De asemenea, o nouă clădire ar permite organizarea structurii de spitalizare de zi, dar și dezvoltarea de specialități medicale noi precum cardiologia intervențională sau gastroenterologie intervențională.

UPDATE:

Gabriel Lazany a mai câștigat un mandat în fruntea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Potrivit site-ului oficial al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, acesta a obținut 9,53 pentru proiectul pregătit și 9,62 pentru abilitățile manageriale.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.