11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Bistrița-Năsăud: Zero cazuri pozitive! 10 bistrițeni au fost externați, iar o persoană a decedat

Avem 1.569 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore nici un bistrițean nu a fost confirmat pozitiv la infecția cu COVID-19. 10 persoane au fost externate din spital. De asemenea s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.591 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, DSP BN nu a raportat nici un caz de infecție cu coronavirus. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.569 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 4 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 10 persoane au fost externate din spital. Totodată s-a înregistrat încă un deces în contexul pandemiei.

Decesul cu numărul 108 în județul Bistrița-Năsăud:

Femeie, 71 ani, s-a internat în 29 septembrie în Secția ATI- Cardiologie (insuficiență respiratorie acută și pneumonie), transferată în 2 octombrie în Secția ATI – Boli Infecțioase, unde a  decedat în 3 octombrie. Comorbidități: Cardiomiopatie ischemică și dilatativă, Infarct miocardic vechi, sechele accident vascular cerebral, diabet zaharat, obezitate, insuficiență renală cronică.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 05.10.2020, este următoarea:

 • 1.569 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 108 decese;
 • 1.398 persoane externate (1150 externate vindecate și 248 externate la cerere);
 • 100 persoane izolate;
 • 399 persoane în carantină;

Precizări din partea Instituției Prefectului: 

 • Până în prezent, 81 cadre medicale (19 medici, 61 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 100 persoane au fost externate.
 • 101 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 54 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și patru angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și un personal auxiliar). O persoană (asistent mefical) a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. În acest moment patru persoane se află în izolare, restul s-au vindecat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 21 elevi. Șapte elevi sunt internați în spital, restul de află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat de la o creșă de stat. Persoana s-a vindecat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și o asistentă medicală de la o grădiniță privată. Persoana s-a vindecat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Trei persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (de la blocul alimentar).

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.591 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 137.491. 108.526 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 5.048 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 45 decese. În spitale se află internate 8.001 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 592 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 11.283 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.629 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.014 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.702 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 733 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...