-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Ce spune DSP în cazul fetiței decedate, de la Tureac

Cazul fetiței de 9 ani din Tureac ce s-a stins fulgerător în urmă cu câteva zile a ajuns și în atenția DSP, mai ales că la autopsie s-a constatat că micuța era și infectată cu Covid-19. Ce spune directorul instituției de cele întâmplate:

Georgiana s-a stins joi, 11 martie. Aceasta a făcut un atac de panică și s-ar fi înecat cu vomă. Cel puțin asta sugerează autopsia. Medicul care a efectuat autopsia a observat că plămânii fetiței sunt afectați și a făcut un test Covid post mortem, care a ieșit pozitiv. Mai multe despre cele întâmplate săptămâna trecută puteți citi AICI.

Potrivit directorului DSP, Anca Andrițoiu nu se știe de unde ar fi putut lua virusul copila. Nu se știe dacă sunt cazuri de Covid în familie, întrucât aceasta refuză să se testeze. S-a dispus carantinarea membrilor familiei și cel mai probabil cursurile în cazul clasei de unde era fata vor fi suspendate.

Deși în prima fază autopsia a arătat că plămânii fetiței fuseseră afectați, cel mai probabil din cauza infecției cu Covid-19, aceasta a ajuns la medic cu o zi înainte însă cu probleme digestive, pentru care a primit tratament. Întrebată dacă ar putea exista o relație de cauzalitate între infecția cu Covid și decesul acesteia, directorul DSP Anca Andrițoiu a precizat:

„Nu pot să vă spun până nu avem rezultatul final al autopsiei… dacă a existat o legătură între moartea sa și infecția cu Covid. Din câte am înțeles a fost la medicul de familie cu o zi înainte, dar avea ceva digestiv”.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...