16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Ce surprize vă aşteaptă de mâine, la Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”

Povestea struţului bistriţean, dar şi o fantezie după celebrul basm Frumoasa şi bestia, se numără printre surprizele teatrale care vor putea fi urmărite începând de mâine, la Bistriţa. La Palatul Culturii începe Festivalul de Teatru şi Literatură Liviu Rebreanu”!

O nouă ediţie (cea cu numărul XV) a Festivalului de teatru şi literatură „Liviu Rebreanu” debutează mâine la Palatul Culturii din Bistriţa.

Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a patru zile, începând de mâine, 27 noiembrie şi până sâmbătă, 30 noiembrie.

Iubitorii de teatru şi literatură din oraş vor avea la dispoziţie câteva spectacole memorabile, la Palatul Culturii din Bistriţa. Mai mult, aceştia se vor putea delecta cu o serie de lecturi publice, dezbateri, spectacole pentru copii, expoziţii sau lansări de carte.

La Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu” vor participa zeci de scriitori din străinătate şi din România. Evenimentul va avea în program şi o secţiune dedicată literaturii religioase.

Programul festivalului internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”

27 noiembrie, Palatul Culturii

ora 18:00 – Diagnostic Rezervat – Teatrul Globe, Bucureşti, spectacol după un text de Philippe Martini, Regia Anca Sigartău

28 noiembrie, Palatul Culturii

ora 12:00  – Teatrul de proiecte „Liviu Rebreanu”, secţia Teatrul de păpuşi „Alexandru Misiuga” – premieră „Frumoasa şi bestia”.  O adaptare după Andrew Lang, scenografia şi regia – Cornelia Apostol

ora 17:00 – Teatrul de proiecte „Liviu Rebreanu” – Povestea struţului bistriţean. Autor Dorel Cosma

ora 18:00 – Ziua Literaturii Internaţionale – expoziţii, lansări de carte, lecturi publice

Participă scriitori din Franţa, Turcia, Grecia, Germania, Italia, Israel, Uruguay şi România (Bistriţa, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Iaşi, Huşi, Teleorman, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Călan, Hunedoara, Chelinţa, Râmnicu Vâlcea şi Alba Iulia)

29 noiembrie, Palatul Culturii

ora 11:00 – Ziua Premiilor Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu

ora 18:00 – „Take, Ianke şi Cadâr”, de Victor Ion Popa, în regia lui Ovidiu Cosac Teatrul „Aureliu Manea” din Turda

30 noiembrie, Palatul Culturii

ora 11:00 – Poezie internaţională – lecturi publice

Foto deschidere @ Arhiva

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!