18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în vacanță, așa că s-ar putea să nu pară momentul ideal pentru a vorbi despre performanța anvelopelor în timpul lunilor de iarnă. Dar, dacă este posibil să cumpărați anvelope all season în următoarele câteva luni, acest lucru ar putea fi vital.

Vremea de iarnă nu respectă referendumurile: rafalele de gheață din Europa afectează vremea indiferent de situație, iar o consecință a sosirii lor este o creștere semnificativă a accidentelor rutiere.

De îndată ce temperatura aerului scade sub șapte grade Celsius, performanța anvelopelor se deteriorează semnificativ. Acest lucru afectează direcția, frânarea și livrarea de putere, indiferent de modelul benzii de rulare sau de adâncimea acesteia.

În multe țări din Europa continentală, este o cerință legală să se monteze anvelope de iarnă iarna, atunci când vremea lui Moș Crăciun este iminentă.

Anvelopele de iarnă sunt fabricate folosind un compus cu conținut ridicat de siliciu și formate cu un profil al benzii de rulare special conceput astfel încât anvelopa să rămână flexibilă și să permită o frânare, o tracțiune și o performanță mai bune pe zăpadă și gheață, precum și pe drumuri umede în condiții de frig.

Flancul unei anvelope de iarnă este întotdeauna marcat cu un simbol care arată un fulg de nea sau munți cu vârfuri de zăpadă.

Anvelopele de iarnă nu sunt potrivite pentru utilizarea pe tot parcursul anului, deoarece se uzează rapid atunci când este mai cald și uscat. Prin urmare, veți avea nevoie fie de două seturi de anvelope dacă alegeți anvelope specializate pentru iarnă, fie… ce ziceți de anvelope pentru toate anotimpurile, all season?

Ce sunt anvelopele all season?

Până de curând, anvelopele all season erau un compromis, nici la fel de bune ca o anvelopă specializată de iarnă, nici ca o anvelopă de iarnă. Cu toate acestea, dezvoltarea tehnologiei anvelopelor a progresat semnificativ în ultima vreme.

Michelin a lansat o anvelopă pentru toate sezoanele numită CrossClimate. A fost prima anvelopă de vară care a obținut certificarea de iarnă pentru performanța pe zăpadă. Goodyear și Nokian oferă acum, de asemenea, tipuri similare de anvelope, iar Weatherproof de la Nokian a câștigat un test de anvelope pentru toate anotimpurile efectuat de Auto Express. Goodyear are, de asemenea, un model de anvelopă pentru toate sezoanele, Vector 4 Seasons.

Compoziția anvelopelor pentru toate tipurile de vreme este concepută pentru a funcționa bine la o gamă largă de temperaturi, spre deosebire de anvelopele de vară, care își pierd o parte din aderență la temperaturi sub 7 grade Celsius. Profilul benzii de rulare este conceput pentru a dispersa bine apa și pentru a oferi mai multă aderență în condiții de zăpadă și gheață – deși nu în aceeași măsură ca o anvelopă de iarnă specializată.

Mulți șoferi aleg anvelopele all season ca o opțiune economică și pentru că locuiesc și conduc în zone care nu sunt afectate în mare parte de condiții meteorologice extreme.

Principalul beneficiu al anvelopelor all season este adaptabilitatea lor la diferite condiții meteorologice și la schimbările sezoniere. Știind că vehiculul dumneavoastră este echipat cu anvelope concepute pentru a se adapta la diferite condiții meteorologice, vă oferă siguranța și încrederea că va fi în siguranță pe șosea, indiferent de vreme.

Care sunt avantajele și dezavantajele anvelopelor all season

Avantaje

 • Puteți utiliza aceeași siguranță a anvelopelor pe tot parcursul anului
 • Nu este nevoie să schimbați anvelopele de iarnă/ vară
 • Oferă performanțe mai bune decât anvelopele standard în condiții de zăpadă ușoară și de iarnă
 • De asemenea, au performanțe bune pe ploaie și în condiții normale de conducere pe tot parcursul anului
 • Combinați caracteristicile anvelopelor de vară și de iarnă
 • În multe cazuri, au o longevitate mai mare decât alte anvelope.

Dezavantaje

 • Există un oarecare compromis în ceea ce privește performanța la temperaturi extreme, adică nu se comportă la fel de bine ca o anvelopă standard în condiții de condus pe timp de vară sau ca o anvelopă de iarnă specializată în condiții de zăpadă abundentă și gheață.
 • Nu sunt disponibile în toate dimensiunile (deși acest lucru se îmbunătățește în permanență)
 • Sunt disponibile numai la anumiți producători, astfel încât alegerea poate fi limitată.
 • Tind să fie puțin mai scumpe decât anvelopele standard, datorită compoziției și tehnologiei lor avansate
 • Este posibil să nu fie disponibile în cele mai mari viteze de rulare cerute de vehiculele de înaltă performanță.
 • Nu se comportă la fel de bine ca anvelopele de iarnă în condiții extreme de zăpadă și gheață.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...