25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Consilierul local USR din Rodna călcat de mascați acum un an, găsit în conflict de interese de ANI

Boldiș Cornelia Alexandra, consilier local USR la Rodna a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Inegritate. În urmă cu un an, același consilier era vizitat de polițiști și mascați, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Agenția Națională de Integritate, Boldiș Cornelia Alexandra, consilier local în Consiliul Local Rodna s-a aflat în conflict de interese administrativ.

„În exercitarea mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii CL din data de 30 decembrie 2020 privind stabilirea taxelor speciale datorate de persoanele fizice și juridice din comuna Rodna în anul 2021 printre care și o taxă de utilizare a terenului sintetic din comună, exceptați de la plată fiind elevii liceului din localitate, precum și sportivii legitimați la cluburile sportive din Comuna Rodna, deși, la data adoptării hotărârii soțul persoanei evaluate, era legitimat la un club sportiv din comună. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art 228 alin 1 lit a) din OUG nr 57/2019”, precizează ANI.

În urmă cu exact un an, locuința consilierului Boldiș Cornelia Alexandra era luată la puricat de polițiști și procurori. Acțiunea era a celor de la DIICOT și a presupus 40 de percheziții.

Membrii grupării sunt cercetați pentru deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accezabile supuse marcării fără a fi supuse marcării, contrabandă, evaziune fiscală, transportul, oferirea spre vânzare sau vânzarea de produse energetice, precum și abuz în serviciu.

Grupul format din 16 persoane se specializase în contrabandă cu țigări aduse din Ucraina. Mai multe detalii AICI și AICI. Printre cei duși la audieri la acea dată s-a numărat și soțul consilierului USR. De asemenea, din casa consilierului s-ar fi confiscat o sumă mare de bani.

Foto: Facebook

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...