30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO: Percheziții și bani confiscați din casa unui consilier local USR din Rodna, într-un dosar de contrabandă cu țigări! Ce zice USR

Parte importantă din platforma și discursul politic al celor de la USR vizează înlăturarea persoanelor cu probleme penale din funcțiile publice. Ei bine, USR este reprezentat la Rodna de un consilier care a fost luat la puricat acum două săptămâni de mascați.

În 8 iunie, în Bistrița-Năsăud aveau loc nu mai puțin de 40 de percheziții domiciliare. DIICOT-ul destructura un grup infracțional. Membrii acestuia sunt cercetați pentru deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accezabile supuse marcării fără a fi supuse marcării, contrabandă, evaziune fiscală, transportul, oferirea spre vânzare sau vânzarea de produse energetice, abuz în seriviciu.

Mai exact, grupul infracțional, compus din 16 persoane, se specializase în contrabandă cu țigări aduse din Ucraina. Liderul grupului este ucrainean și aducea în România țigările în paleți cu peleți și material lemnos. Impliacat a fost și un polițist din Rodna. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI și AICI.

Una dintre percheziții a avut loc la locuința consilierul local USR – Alexandra Boldiș. Din casa acesteia s-a confiscat o sumă mare de bani, iar soțul său a fost dus la audieri. Chiar liderul USR, deputatul Lorant Sas a recunoscut asta, în cadrul conferinței de presă de astăzi:

„Despre colega noastră de la Rodna știu doar că a fost în acele descinderi domiciliare de acum 10 zile. Știu de la ea, am sunat-o, am întrebat-o ce s-a întâmplat. Mi-a spus că nu s-a găsit nimic la percheziție. S-au ridicat banii care s-au găsit în domiciliu și soțul dânsei a fost chemat sau dus la audieri. Așteptăm să vedem dacă există vreo incriminare”, a declarat Lorant Sas.

Ironia sorții, Alexandra Boldiș nici n-ar putea fi sancționată imediat, o spune regulamentul fuziunii dintre USR și PLUS:

„Va fi analizată clar în Biroul Județean. Va fi analizată situația cu siguranță. Conform regulamentului fuziunii, în această perioadă de o lună nu putem lua sancțiuni asupra niciunui membru”, a mai spus Lorant Sas.

Reporterii Bistrițeanul.ro au contactat-o pe Alexandra Boldiș, care a recunoscut că i-a fost percheziționată locuința. Dar și că soțul său a fost dus la audieri:

„Nu-s cercetată absolut deloc. Nu știu dacă-i voie să dăm din dosar. Noi nu avem nicio treabă. Pe soțu` l-o luat pentru că așa era și o trebuit să ia un membru și atâta și noi nimic. Nu s-a aflat nimic. O sumă de bani a fost luată pentru că așa e normal să iei dacă se găsește în casă. Am dat la avocat tot ce trebuie. Cei vinovați plătesc dup-aia pentru calomnie și pătarea imaginei. Eu nu îs. Soțu` îi pus pentru că așa o venit să caute pe cineva. Nu s-o aflat, merge dosarul mai departe”, a declarat consilierul USR.

Întrebată dacă împotriva soțului său sau a sa s-a luat măsura controlului judiciar, Alexandra Boldiș a mai spus: „Nu doamnă, nu s-a luat nimica. Mai multe nu am ce să zic”.

Întrebată dacă îi cunoaște pe ceilalți membri ai grupării și cum de a ajuns tocmai la locuința dânsei cu percheziția, consilierul USR a mai spus: „O venit cum o venit și în alte magazine. Având magazin normal că s-o băgat și la noi, cum s-o băgat în toată Rodna. Mai multe detalii nu pot să vă dau”.

Foto: Facebook

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. pt cei care nu stiu- pe legea DATA DE NASTASE SI PONTA – Pina la 10.000 TIGARETE NETIMBRATE cu aprobare de la PSD – NU ESTE INFRACTIUNE- LEGEA A FOST DATA DE MAFIOTII DIN BUCURESTI CA SA ISI POATA LUA COMISIONUL- DECI CITITI ART: 425. DIN CODUL FISCAL , nu tineti acasa mai mult de ceea ce spune codul fiscal si nu veti avea probleme. capii politiei isi iau si ei comisionul din bucuresti –
    ESTE INFRACTIUNE ; DACA DEPASESTI CANTITATILE DE MAI JOS; DACA NU; TE FREACA LA PICIORU DE LEMN :

    h) deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...