12 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Percheziții în Bistrița Năsăud: 40 de locații luate la puricat, 20 de persoane duse la audieri

Polițiști din Bistrița Năsăud și Cluj au descins la 40 de locații din județul nostru. Au fost duse la audieri 20 de persoane. E vorba de un grup infracțional ce se ocupa de contrabandă cu țigări.

Descinderi masive în județul nostru, astăzi.

Procurorii DIICOT BN, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița – Năsăud și IPJ Bistrița – Năsăud au efectuat un număr de 40 de percheziții domiciliare, pe raza județului Bistrița – Năsăud.

Aceștia au descins într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de

 • deținere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării fără a fi supuse marcării
 • contrabandă
 • evaziune fiscală
 • eliberarea pentru consum
 • deţinere în afara antrepozitului fiscal
 • transportul, oferirea spre vânzare sau vânzarea de produse energetice
 • abuz în serviciu .

CE au făcut mai exact:

În cursul anului 2020, pe raza județului Bistrița-Năsăud, s-a constituit un grup infracțional organizat format din 16 persoane. Aceștia săvârșeau contrabandă cu țigări în formă agravantă.

S-a reținut faptul că, liderul grupului, cetățean ucrainean, a procurat țigarete de contrabandă la comanda membrilor grupării. Țigaretele erau introduse în mod fraudulos pe teritoriul României de către acesta. Erau ascunse în paleți cu peleți și material lemnos importați de pe teritoriul Ucrainei. Ulterior, țigaretele erau comercializate către ceilalți membri ai grupării care le distribuiau unor terțe persoane” transmit reprezentanții DIICOT.

Grupul infracțional a fost sprijinit de către un agent de poliție. Acesta îi asigura protecție, inclusiv ca antemergător, în cazul unor transporturi de cantități mai mari de țigarete.

Totodată, liderul grupării a achiziționat material lemnos, cherestea, la preț redus, fără acte justificative. A deținut și comercializat motorină, pentru care nu au fost achitate accizele aferente. Aceasta a fost introdusă în mod ilegal din Ucraina, pe teritoriul României„ mai anunță DIICOT.

Un alt membru al grupului avea preocupări legate si de deţinerea si comercializarea de droguri. Acesta comercializA asemenea substanțe în diferite localuri de pe raza muncipiului Bistrița – Năsăud ,cât și pe raza localităţii Rodna.

În urma unei percheziții efectuate la 21.10.2020, pe raza județului Ilfov, a fost identificată cantitatea de 39.000 de pachete de țigarete de contrabandă transportate de societatea liderului grupării într-un depozit pe care acesta îl închiriase” spun cei de la DIICOT.

În urma perchezițiilor de astăzi, au fost identificate:

 • sumele de 27.300 de lei și 1.750 de euro
 • 6.650 de pachete de țigări de contrabandă
 • un dispozitiv de mărunțit metalic ce prezintă urme de substanță vegetală
 • alcool etilic produs în afara antrepozitului fiscal
 • mai mulți paleți cu peleți
 • mai multe telefoane mobile și produse pirotehnice.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Bistrița-Năsăud, SAS Bistrița – Năsăud, DGA Bistrița – Năsăud, BCCO Cluj și Direcția Regională Vamală Cluj.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție„ concluzionează procurorii DIICOT.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Ioi doamne, ca n-am vazut atatia bani laolalta in viatza me… vorba reclamei alea simpatice ardelene la radio Cluj… ( cand unul care nu vedea bine-i dadea la un copil intotdeauna mai mult decat cerea … ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...