20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Tinerii sculptori își pot depune candidatura pentru Premiul „Grigore Bradea” 2021, în valoare de 10.000 de lei

Tinerii sculptori din Bistrița-Năsăud sau din România își pot depune candidatura pentru Premiul „Grigore Bradea” 2021. Anul acesta, valoarea acestuia se ridică la 10.000 de lei. Dosarele se depun on line, până în 15 august 2021. 

Asociaţia Culturală „Grigore Bradea – organizaţie non-profit înființată în martie 2013 – are drept scop promovarea operei sculptorului Grigore Bradea.

Unul dintre obiectivele Asociaţiei Culturale „Grigore Bradea” este și să promoveze și să susţină artiştii tineri. În acest sens, din 2013, asociația a instituit Premiul anual Grigore Bradea.

Premiul „Grigore Bradea” a fost acordat până acum tinerilor artiști Darius Hulea (2013), Maria Sicoie (2014), Ionel Mihai (2015), Axenia Roșca (2016), Anca Stătică (2017), Alexandru Daniel Smuczer (2018) și Emilian Mocanu (2019).

Grigore Bradea

În anul 2020, în contextul pandemiei COVID-19, premiul nu a fost acordat.

Pentru a crește notorietatea acestui premiu, asociația și-a propus să transforme demersul într-un concurs deschis tuturor tinerilor artiști absolvenți ai secțiilor de sculptură din România.

Începând cu ediția din 2021 premiul va fi acordat într-un parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Premiul va consta în oferirea unei sume de 11.045 de lei brut (10.000 de lei net) și oportunitatea de organiza o expoziție personală la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Sponsorul premiului anual „Grigore Bradea” este Restaurant ROD Cluj-Napoca (https://restaurantrod.ro/).

Asociația Culturală „Grigore Bradea” se obligă să plătească taxele și impozitele care decurg din acordarea acestui premiu. 

Componența juriului Premiului Anual „Grigore Bradea” în 2021 este:

  • Alexandru Gavrilaș – Sculptor, Manager Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
  • Vasile Tolan – Pictor, Membru UAP România
  • Darius Hulea – Sculptor, Câștigător Premiu Anual Grigore Bradea 2013
  • Emilian Mocanu – Sculptor, Câștigător Premiu Anual Grigore Bradea 2019
  • Dumitru Cozma – Ceramist
  • Aurel Vlad – Sculptor
  • Napoleon Tiron – Sculptor
  • Darie Dup – Profesor Catedra Sculptură a Academia de Arte Bucuresti
  • Titi Ceară – reprezentant Uniunea Artiștilor Plastici România / Sculptură
  • Ion Bradea – Președinte Asociația Culturală „Grigore Bradea”

Condiții de participare

Premiul Anual Grigore Bradea poate fi acordat oricărui absolvent al unei instituții de învățământ superior din România cu specializarea Sculptură, care la data înscrierii dosarului nu a împlinit vârsta de 35 de ani.

Fiecare candidat va realiza un dosar digital care va conține CV-ul său, un portofoliu de minim 10 lucrări realizate, o scurtă dizertație asupra lucrărilor incluse în dosar și un acord tip de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Fotografiile lucrărilor trebuie să cuprindă lucrarea în întregime din patru (4) unghiuri. Dacă dorește, artistul are posibilitatea de a prezenta și fotografii cu detalii relevante ale lucrărilor.

Dosarul digital fi trimis pe adresa de e-mail [email protected]

Asociația culturală „Grigore Bradea” va confirma primirea acestuia. În cazul în care un candidat nu va primi confirmarea în decurs de 24 de ore de la trimiterea dosarului – acesta este rugat să sune la numărul 0744.321.948 pentru a-și anunța candidatura și a clarifica detaliile necesare înscrierii.

Desemnarea câștigătorului se face în urma deciziei asumate de majoritatea membrilor juriului, prin vot deschis. Asociația Culturală „Grigore Bradea” se obligă să informeze pe toți cei înscriși cu privire la rezultatele votului comisiei de jurizare.

Propunerile și înscrierile se pot face până la data de 15 august 2021. Rezultatul votului juriului va fi anunțat până în 15 septembrie 2021. 

Foto @ Darius Hulea & Emilian Mocanu, laureați ai Premiului Grigore Bradea și membri în juriu

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: