Pofta unora de a consuma ceva inedit duce anual la un „masacru” al amfibienilor, pe Valea Someșului Mare. Situația a fost făcută cunoscută de Claudiu Iușan, biologul Parcului Național Munții Rodnei.
Puii de baltă sunt o „delicatesă” din pulpe de broască gătite, bine-cunoscută în bucătăriile franceză și chinezească. Acestea se consumă și în România, iar obținerea materiei prime duce la un „masacru al amfibienilor”, spune biologul Parcului Național Munții Rodnei, Claudiu Iușan.
„Masacrul anual al amfibienilor se repetă din păcate. În urma celor care vând ”pui de baltă” rămân mormane de corpuri ale broaștelor tăiate doar pentru pofta de a consuma ceva inedit”, spune Claudiu Iușan, într-o postare pe Facebook.
Acesta mai spune că este o tradiție care ar trebui să dispară de pe Valea Someșului Mare, unde, se pare, se consumă puii de baltă.
Foto: Claudiu Iușan.