10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Cei mai buni elevi din Bistrița-Năsăud au optat pentru același liceu

Cei mai buni elevi din Bistrița-Năsăud au optat pentru același liceu. Cel mai căutat profil rămâne Matematică-Informatică, fiind urmat de Științele Naturii. Cei mai buni 20 de elevi din județ au optat pentru cele două profile.

9 dintre cei 10, cei mai buni elevi din Bistrița-Năsăud au optat pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, profilele Matematică-Informatică și Științele Naturii. Printre ei se numără trei dintre cei patru elevi de 10, care vor fi colegi la CN „Liviu Rebreanu”. A patra elevă de 10, absolventă a școlii „Grigore Silași” din Beclean va studia la un liceu din Cluj-Napoca.

Primii 20 de elevi din Bistrița-Năsăud au optat doar pentru profilele Matematică-Informatică și Științele Naturii. În topul preferințelor când vine vorba despre unitățile de învățământ se numără și Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud și Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

Dacă la liceele de top și la profilele căutate elevii aveau nevoie de medii mari pentru a prinde un loc, la unele unități de învățământ s-a intrat și cu 2 și 3. Printre ele se numără Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Liceul Tehnologic Lechința, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița sau Liceul Tehnologic Forestier Bistrița.

Rezultatele pot fi consultate AICI.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...