28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Cere și ți se va da! Ghinda a primit țiglă pentru refacerea acoperișului căminului cultural

Delegatul sătesc din Ghinda a reușit să-l convingă pe primarul Crețu să le trimită țiglă! Deși sceptic în legătură cu meritele și contribuțiile oamenilor de-a lungul timpului, edilul Bistriței a acceptat să trimită material pentru refacerea acoperișului Căminului cultural din Ghinda.

Cere și ți se va da! Nu știm exact care e secretul, dar cert este că această sintagmă a funcționat perfect pentru reprezentantul cetățenilor din Ghinda, Ioan Someșan. Acesta a ridicat problema acoperișului căminului cultural, într-o ședință de Consiliu Local.

„Nu vrem să intrăm în iarnă cu căminul cultural neacoperit, cel puțin, pentru că se degradează pe zi ce trece. Acoperișul este praf, ploaia intră înăuntru. Nu e nevoie de investiții, e nevoie doar de reparații. Sunt informat că la Slătinița există deja o cantitate de țiglă, care poate fi adusă la Ghinda și vă rog să dispuneți să fie adusă.” a spus Ioan Someșan.

Primarul Ovidiu Crețu a replicat succint: „Știu că cetățenii nu vor să intre în iarnă fără cămin acoperit, dar mai vor și altceva? Vor să pună mâna, de exemplu, să descarce niște țigle și să le pună pe acoperiș?”

Garantez că da! Numai să vie țigla!”, a răspuns delegatul sătesc.

Se pare că, în ciuda acestei mini-dispute, Ovidiu Crețu s-a înduplecat și a trimis, pe lângă țiglă, și doi muncitori din cadrul Primăriei pentru a ajuta la descărcat.

Ioan Someșan a mulțumit pe Facebook pentru aceste servicii, menționând și faptul că cetățenii din Ghinda s-au adunat și au pus mâna să descarce țiglele, în ciuda îndoielilor primarului.

„Căminul cultural din Ghinda nu este folosit de ani de zile, deși aici pot avea loc seri pentru tineri, mese pentru botez, înmormântare și chiar nunți. Este într-o stare avansată de degradare. Ne-am mobilizat și vrem să-l redăm ghindenilor! Primăria Bistrița ne-a trimis niște țiglă să reparăm acoperișul (mulțumiri !). Ca delegat sătesc mulțumesc în mod deosebit celor care au ajutat la descărcat țigla: Vașnei Vlad, fiul lui Maria, de 17 ani, Bălăjan Ramon, fiul lui Pompiliu și Viorica, de 15 ani, Popdeac Ioan de 70 de ani și Popdeac Ioana de 69 de ani. De asemenea apreciez și aduc mulțumiri șoferului și celor doi muncitori trimiși de Primărie, care au ajutat efectiv la descărcare, dar și delegatului sătesc de la Slătinița, Pop Maftei, care a ajutat cu oamenii săi la încărcare… Așteptăm să se mai aducă țiglă, apoi sunt convins că ne vom mobiliza să refacem acoperișul și să renovăm clădirea, să poată fi folosită potrivit destinației sale!”, scrie Ioan Someșan pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...