28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Nu avem cazuri de răpire în județ! Totuși, polițiștii caută de aproape 20 de ani o persoană

Din fericire, în județul nostru nu au fost înregistrate cazuri de răpire și sechestrare. În schimb, în Bistrița-Năsăud există persoane date în urmărire la nivel național. AFLĂ câți bistrițeni sunt căutați de poliție după ce au dispărut.

Având în vedere evenimentele petrecute la Caracal care au șocat o țară întreagă, reporterii Bistrițeanul.ro au vrut să afle dacă în județul nostru au fost înregistrate cazuri de răpire și privare de libertate.

În urma unei ședințe de lucru referitoare la măsuri de prevenire a situațiilor care pun în pericol viața și siguranța cetățenilor, realizată la inițiativa prefectului Ovidiu Victor Frenț, inspectorul șef al IPJ BN, comisarul șef Lupșa Mihai Ovidiu, a declarat că în județul Bistrița-Năsăud există cazuri de persoane date dispărute. Majoritatea bistrițenilor dați în urmărire sunt persoane plecate în străinătate și care nu țin legătura cu familiile rămase în țară sau copii instituționalizați care părăsesc centrele, dar sunt rapid găsiți și duși înapoi, spune șeful Inspectoratului de Poliție Județean.

În baza de date a Poliției Bistrița la începutul anului 2019 au fost înregistrate 33 de cazuri de dispariție, cea mai veche datând din anul 2000. La începutul lunii august, printre solicitările primite care vizau persoane dispărute se află și trei minori.

„La începutul anului 2019 în evidența Poliței erau date în urmărire națională 33 de persoane. În primele șapte luni ale acestui an au mai fost înregistrate 148 de cereri de dispariție pentru care s-au dispus căutări la nivel național. Până la această dată au fost soluționate 157 de cazuri. Polițiștii continuă căutările pentru încă 24 de persoane, dintre care trei minori. Persoanele minore sunt toate de sex masculin și au plecat voluntar din centrele în care au fost instituționalizați. Cazul cel mai vechi, la care se lucrează și la această oră, este dispariția unui bărbat de 81 de ani, înregistrată în anul 2000.”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Din fericire, în județul nostru nu există cazuri de privare de libertate în urma răpirilor.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...