2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Chitariștii din Bistrița, pe podium la concursul Transilvania Youth Guitar Competition din Cluj

Chitariștii din Bistrița care se pregătesc cu profesorul Valentin Pop de la Liceul „Tudor Jarda” au participat recent la o competiție foarte dificilă. Toți cei șase elevi s-au întors acasă cu premii I și II.

Tinerii chitariști din Bistrița au participat în acest weekend la cea de-a doua ediție Transilvania Youth Guitar Competition.

Evenimentul a reunit aproape 100 de chitariști din București, Brăila, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Baia Mare, Târgu Mureș, Cluj, Alba Iulia, Deva și Bistrița.

A fost un concurs dificil. Au participat aproape 100 de chitariști din întreaga țară, ceea ce este foarte mult, având în vedere că a fost doar competiție. Alte asemenea concursuri sunt însoțite de concerte, cursuri de măiestrie și alte evenimente muzicale. Pentru un concurs care nu este dublat de evenimente, este o prezență importantă. Sunt foarte mândru de elevii mei. Toți s-au pregătit foarte bine și au cucerit premii I și II”, a explicat profesorul Valentin Pop, pentru Bistrițeanul.ro.

De la Liceul „Tudor Jarda” din Bistrița au participat

  • Victor Bojor (clasa a VI-a) – Premiul I
  • Maria Tiron (clasa a VII-a) – Premiul I
  • Ruth Hădărău (clasa a IV-a) – Premiul II.
  • Carolina Bauer (clasa a XII-a)Premiul II

Alături de ei, și-au încercat măiestria alți doi copii din oraș care studiază chitara clasică alături de același profesor – Valentin Pop. Este vorba despre Matei Curtuiuș (clasa a III-a, Premiul I) și Irisz Szabo (clasa a II-a, Premiul I).

Toate aceste concursuri sunt un instrument didactic foarte bun. Îi motivează enorm pe copii care ajung să studieze de bună-voie, pentru a se pregăti Se oferă și premii în bani, care îi stimulează și mai mult pe copii.

Este bine-venit acest concurs mai ales în această perioadă. Pentru că, în programul competițional la chitară, începutul anului este o perioadă „moartă”. Competițiile la chitară încep abia îân martie. Așa că un concurs în februarie, reprezintă un fel de check-point. Îi stimulează pe copii să-și parcurgă mai repede partiturile pe care vor să le prezinte la următoarele concursuri. Asta îmi doresc să-i învăț: că participă la o competiție cu ei înșiși. Că e important să cânte bine. Să se bucure de cei care cântă mai bine, să observe ce sună mai frumos la concurentul mai bun…”, ne-a povestit profesorul Valentin Pop.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.