2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Lorant Sas, deputat REPER: e-Factura este o durere de cap în plus pentru micii antreprenori

„La finalul anului trecut, coaliția de guvernare PSD-PNL a majorat taxele din sectorul privat, generând un puseu inflaționist, și obligând, de asemenea, mulți antreprenori mici (PFA, I.I., I.F.) să închidă business-ul. Cei care încă mai au curajul de a activa într-o economie ostilă în raport cu sectorul privat s-au trezit, peste noapte, că sunt obligați să funcționeze pe baza semnăturii electronice și a sistemelor digitale e-Factura și e-Transport.

 

Sistemul devine obligatoriu de implementat, la nivelul Uniunii Europene, din anul 2026! State cu economia consolidate au ales, cum e normal, o implementare graduală a acestuia: contribuabilii mari aderă la e-factura în 2024, cei mijlocii în 2025, iar cei mici, după o perioadă de acomodare și învățare de 3 (trei) ani, vor fi parte din sistem în 2026. Și atunci, de ce atâta grabă la noi?

România și Polonia au luat hotărârea de a generaliza sistemul, pentru toți contribuabilii, încă de anul acesta.

Oficialii polonezi și-au dat seama că fac o greșeală și au decis, acum câteva zile, să amâne obligativitatea înregistrării în sistem, pentru a nu afecta economia națională.

Ministrul Finanțelor din România nu vrea să recunoască faptul că sistemul funcționează cu sincope, că pune oamenii pe drumuri și îi silește să facă investiții și cheltuieli inutile. Acest haos trebuie să înceteze! Nu ne opunem digitalizării, dar acești pași nu trebuie forțați, pentru a nu bloca antreprenorii.

Guvernanții noștri spun că se grăbesc cu implementarea sistemului e-Factura pentru a mai domoli fenomenul evaziunii fiscale.

În condițiile în care funcționarii vamali sunt arestați pentru luare de mită, în cazuri în care camioanele cu marfă scăpau de controale, considerăm că altele sunt direcțiile în care funcționarii statului trebuie să se îndrepte. Și, pentru că au suficient timp până în 2026, să pregătească sistemul astfel încât micul întreprinzător să înțeleagă ceea ce i se întâmplă”, a transmis deputatul REPER Lorant Sas.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.