12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Ciceu Giurgești: Un consilier local se plânge că e șicanat de PSD, de când a trecut la PMP

Gheorghe Tarniță a schimbat partidul, trecând de la PSD la PMP în 2016. De atunci, giurgeșteanul susține că e șicanat de social-democrați. A ajuns chiar în instanță, deoarece administrația locală i-ar fi cerut plata unor impozite restante, deși el era scutit, având handicap.

Șicanările între partidele politice par să fi atins un nou nivel în Ciceu Giurgești. Conform unui consilier local, totul ar fi început în 2016.

În 2016 am ieșit din PSD și m-am alăturat PMP. Și bineînțeles că, lucrând în primărie, am observat nereguli. Și le-am spus ce e bine și ce nu. Dar bineînțeles că nu le-a convenit. Și dacă te implici, autoritățile își bagă nasul să te împiedice. Că e mai ușor să facă și să susțină pe cei ce fac ilegalități! Și de atunci, din 2016, mi-au început problemele”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Gheorghe Tarniță, consilier local PMP.

Giurgeșteanul a avut un accident de muncă în 1993, rămânând cu probleme la piciorul stâng. Totuși, abia prin 2009 a reușit să obțină indemnizație de handicap și să fie astfel scutit de plata unor impozite.

În 2010 mi-am cumpărat o mașină automată și având handicap, am fost scutit de plata impozitului. În 2016, cei de la Primărie mi-au spus că NU îmi găsesc dosarul de la mașină. Erau și doi domni de la Curtea de conturi care spuneau că trebuie să plătesc retroactiv impozitul pe mașină, că de fapt nu sunt scutit de la plată.

Aveam un certificat la mine, niște acte, și le-am arătat. Cu toate astea mi-au făcut poprire pe indemnizația de consilier și mi se cerea să plătesc impozitul restant. Dar am ajuns în judecată și am câștigat. Acum aștept să-mi dea înapoi banii de judecată. Problema e că în tot acest timp, cât am fost prin tribunale și aveam poprire, nu mi-am putut elibera niciun certificat fiscal pentru că apăream cu datorii”, a explicat Gheorghe Tarniță.

Acesta a pus la dispoziția reporterilor hotărârile judecătorești.

Bistrițeanul.ro a luat legătura cu primarul comunei, care spune că giurgeșteanul a câștigat procesul… pe procedură.

Nu e vorba că are dreptate. El avea o mașină automată. Ori până în 2016, legea îl obliga să aibă o mașină ADAPTATĂ la handicap. Adică să aibă un certificat că mașina e adaptată pentru persoanele cu handicap. În 2016 când au venit cei de la Curtea de Conturi și ne-au verificat, nu găseam nicăieri TREI dosare de mașini, printre care și al lui. Noi i-am pus poprire pe indemnizație, că el susținea că dosarul i l-a dat fostului primar. Dar nu găseam nicăieri niciun dosar. E drept că el ne-a câștigat în instanță, definitiv.

Dar a fost o greșeală a noastră. Că noi i-am pus în vedere doar declarația cu titlu executor și somația, am uitat să atașăm și declarația de impunere. Deci el ne-a câștigat pe procedură și nu am mai avea ce face. Am înțeles că i se va șterge datoria, deci va trebui să informăm și noi Curtea de Conturi. A fost o greșeală a noastră, și, deși am făcut recurs, nu s-a schimbat decizia.

Acuma, s-ar putea totuși să facem niște verificări. Asta deoarece NU înțelegem CUM a reușit el să-și radieze mașina. Și-a radiat tocmai mașina aia, în timp ce era în plin proces de judecată și nici nu i se putea elibera certificat fiscal. Mă voi consulta cu avocatul și vom vedea ce vom face. Dar cum spuneam, a câștigat pe procedură, nu pentru că nu ar fi trebuit să plătească impozitul”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Vasile Iuga.

Gheorghe Tarniță susține că Primăria Ciceu Giurgești ar fi refuzat să îi elibereze un certificat de handicap.

Am tot cerut să-mi facă un certificat de persoană cu handicap, ca să îmi pun la mașină. De atâtea ori am fost amendat că am parcat pe locurile pentru persoane cu handicap. Și eu nu aveam acel… card, să-i zic așa, de persoană cu handicap. Oricât l-am cerut, nu l-am primit. Și am plătit multe amenzi!”, a mai spus giurgeșteanul.

Primarul a recunoscut că nu s-a emis acea legitimație.

Acuma știți cum e… E o legitimație, o bucățică de hârtie care o pune în parbriz. Știu că am zis într-o ședință de consiliu local că o să i-o facem. Dar nu am reușit să vorbim cu cei de la magazinul ăla unde se fac etichetele, legitimațiile alea pentru persoane cu handicap. Dar o sa facem comandă. Că numai el a solicitat și o să ne ocupăm”, ne-a asigurat Vasile Iuga.

Conform lui Tarniță, acesta ar fi fost scos și din baza de date a persoanelor cu handicap deținută de CAS. Acest lucru i-ar fi adus și alte probleme. Totuși, ar fi reușit să rezolve problema, găsind înțelegere la fosta conducere a Casei de Asigurări de Sănătate.

Deci totul a început de când am renunțat la PSD. Sunt foarte multe nereguli aici la Giurgești, și uite, dacă încerci să le faci cunoscute, ajungi să fi șicanat și să ți se facă nedreptate!”, a concluzionat consilierul PMP, Gheorghe Tarniță.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.