13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Ciupercile otrăvitoare sunt la un pas să-l bage în mormânt pe un tânăr de 29 de ani. Un alt bărbat este stare gravă

Un tânăr de 29 de ani riscă să își piardă viața, după ce zilele trecute a consumat ciuperci care nu erau comestibile. Acesta a ajuns în stare foarte gravă la spital, fiind transferat, în urmă cu două zile, la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Un alt bărbat de 61 de ani este și el în stare foarte gravă.

Ploile din ultima perioadă au favorizat apariția ciupercilor, iar amatorii de plimbări prin pădure au profitat de ocazie și au ieșit la cules. Unii însă au confundat ciupercile otrăvitoare cu cele comestibile și au ajuns la spital.

În total, în a doua parte a lunii iunie și la începutul lunii iulie 13 persoane au ajuns la spital intoxicați după ce au mâncat ciuperci. Printre persoanele intoxicate se numără și o minoră de 13 ani. Un singur bărbat ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe intoxicat cu ciuperci a refuzat internarea.

Dacă majoritatea dintre ei încep să își revină și au fost sau urmează să fie externați, doi sunt în stare foarte gravă. Este vorba despre un tânăr de 29 de ani și un bărbat de 61 de ani. Bărbatul de 61 de ani a ajuns la spital la finalul lunii iunie, în timp ce tânărul a fost internat în urmă cu câteva zile.

Medicii bistrițeni au luat hotărârea să îi transfere la Clinica Medicală 3 din Cluj-Napoca, pentru ca specialiștii clujeni să încerce să îi salveze.

„Sunt doi bărbați, unul de 29 de ani și altul de 61 de ani, care sunt la Cluj-Napoca. Au fost trimiși cu insuficiență renală și hepatită toxică și e nevoie de o dializă specială care se face în cazurile acestea. Ultimele cazuri au fost chiar în 1 iulie. Printre ei este și o fetiță de 13 ani, însă starea sa nu e la fel de gravă”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Anca Andrițoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Printre zonele de unde au cules ciuperci persoanele intoxicate se numără Arcalia, Căianu Mic, Șoimuș, Tărpiu sau Sărățel.

UPDATE:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Camelia Strugari, niciuna dintre cele 12 persoane intoxicate cu ciuperci nu mai este internată în unitatea medicală. De asemenea, o veste bună vine de la Cluj. Se pare că cei doi bărbați au fost salvați în urma dializei, nemaifiindu-le pusă viața în pericol.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.