15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

CODUL ROȘU de inundații a lăsat dezastru în urma sa!

Salvatorii au fost toată noaptea la lucru, intervenind pe Valea Șieului. Codul roșu de inundații, care a fost valabil până în această dimineață la ora 08:00, a lăsat dezastru în urma lui. Primele pagube evaluate:

La doar trei săptămâni distanță, județul nostru a fost din nou sub cod roșu de inundații. De această dată, acesta s-a manifestat pe Valea Șieului, afectând comunele Șieu, Șieuț, Monor, Mărișelu, Cetate și Budacu de Jos.

Apele au măturat din cale tot ce au prins, iar salvatorii au evacuat oameni din zonele de risc.

Mai mult din dinamica de aseară și azi noapte puteți reciti, și vedea, AICI:

FOTO/VIDEO: Vremea rea se întoarce și face prăpăd în mai multe localități!

O primă evaluare a pagubelor produse de ape e următoarea:

Gledin: 20 de gospodării inundate, 90 de stupi de albine inundați, 8 stâlpi de telecomunicații căzuți.
Monor: primăria, 3 operatori economici, 15 gospodării inundate și o distilerie distrusă.
Sieuț: 25 de gospodării inundate.

Intervenția este în dinamică și se poate modifica.

Conform ANM, vremea va fi destul de călduroasă în timpul zilei, ceea ce va duce, spre seară, spre instabilitate atmosferică și chiar averse de ploaie.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.