-0.4 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Puiu Codreanu și Văru Săndel vin la Zilele comunei Căianu Mic!

Sărbătoare mare la Căianu Mic în zilele de 16 și 17 iunie, atunci când vor avea loc Zilele comunei, odată cu sărbătoarea Rusaliilor. Ca de fiecare dată, folclorul și tradițiile vor fi puse la loc de cinste, invitați speciali în cea de-a doua zi fiind Puiu Codreanu și Văru Săndel.

Primăria și Consiliul Local Căianu Mic, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, organizează în perioada 16 – 17 iunie cea de-a XIV-a ediție a Zilelor comunei Căianu Mic.

Potrivit primarului Paul Știr, prima zi a festivalului este dedicată competițiilor sportive și muzicii ușoare. În cea de-a doua zi, vor fi puse la loc de cinste tradițiile și folclorul.

Astfel, luni, 17 iunie, programul va începe de la ora 10:00 cu o slujbă religioasă și va continua începând cu ora 12:00 cu desfășurarea vechiului obicei agrar „Înstruțatul boului” în Căianu Mic și Căianu Mare.

De la ora 15:00 va avea loc premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie în 2019.

Spectacolul folcloric este programat începând cu ora 15:30 în Parcul central din Căianu Mic. Programul cuprinde dansuri populare, soliști vocali și soliști instrumentiști. Astfel, vor urca pe scenă: Grupul Micii Chitariști al Bisericii Ortodoxe Căianu Mic, Mureșan Iustina Dumitrița din Maramureș, Viorica Telcean, Cristina Retegan și invitații speciali Văru Săndel și Puiu Codreanu.

Tradițiile vor fi marcate printr-un obicei de nuntă și dans popular susținut de Ansamblul Folcloric „La Poale de Țibleș” din Căianu Mic.

„Ca în fiecare an, cea de-a doua zi a sărbătorii de la Căianu Mic o dedicăm tradițiilor care ne reprezintă și mă refer aici la obiceiul agrar «Înstruțatul boului». De asemenea, ne bucurăm să îi premiem pe toți cei care ajung cu trăinicie 50 de ani de căsătorie. Cât privește spectacolul de muzică populară, anul acesta îi vom avea alături de noi pe Puiu Codreanu și Văru Săndel, și desigur și alți artiști și dansatori cu care ne mândrim. Cu mare drag îi invit pe toți locuitorii comunei Căianu Mic și nu numai, la aceste zile de aleasă sărbătoare pe care le-am pregătit special pentru ei”, a precizat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Reamintim că duminică, 16 iunie, de la ora 20:00, în prima zi de festival la Căianu Mic vor urca pe scenă: Alex Velea, Corina, Dj. Jonnessey & Aner și Khameleon Band.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...