15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Colibița face pași pentru a-și merita titlul de stațiune și-și ajută locuitorii să scape de WC-ul din curte

Criticată pentru că ar fi primit titlul de „stațiune” înainte de a-și rezolva problemele de infrastructură, Colibița va avea parte de o extindere a  rețelei de apă și canalizare. În total, două milioane de euro vor intra în extinderea rețelei de apă și canalizare din Bistrița-Bârgăului.

La începutul anului trecut, Colibița a primit mult-doritul titlu de „stațiune”. Această titulatură a fost intens criticată, în special din cauza problemelor de infrastructură, a drumurilor jalnice sau a lipsei unei rețele de apă și canalizare.

Primul pas a fost făcut cu Drumul Blajului, care este ca în palmă. De asemenea, se pregătește și reabilitarea celuilalt drum de acces spre Colibița, care va avea inclusiv piste de biciclete.

Acestea nu sunt singurele investiții pregătite pentru Colibița. Anul acesta se va extinde rețeaua de apă și canalizare în Bistrița-Bârgăului și Colibița.

Potrivit unui proiect depus la Agenția pentru Protecția Mediului, rețeaua de canalizare se va extinde pe aproape un kilometru, beneficiind de aceste investiții peste 100 de locuitori.

„Prin proiect se propune extinderea rețelei de canalizare menajeră existentă în localitățile Colibița și Bistrița-Bârgăului, cu lungime de 920 de metri, pentru 116 locuitori; pe rețea vor fi 28 de cămine de vizitare și 3 cămine de racord. Vor fi 34 de racorduri. Apele uzate menajere se vor deversa în rețeaua de canalizare existentă din localitatea Colibița și Bistrița- Bârgăului, apoi din aceasta vor fi transportate și preluate de stația de epurare din municipiul Bistrița”, se arată în proiectul depus la Agenția pentru Protecția Mediului.

Potrivit proiectului de buget al Primăriei Bistrița-Bârgăului pentru 2018, nu mai puțin de 9 milioane de lei, din fonduri europene și bugetul local, vor fi direcționate spre extinderea rețelei publice de apă și apă uzată menajeră.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: