-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Colibița trebuie să ofere mai mult decât masă și cazare turiștilor. Concluzii după Sărbători în Colibița

După organizarea evenimentului „Sărbători în Colibița” în localitatea Mița, aflat la prima ediție, organizatorii au trasat câteva concluzii: Colibița trebuie să ofere mai mult decât masă și cazare turiștilor!

Timp de mai bine de două săptămâni, la Căminul Cultural din Mița, reabilitat în urmă cu câțiva ani, dar nefolosit până acum, au fost aproape zi de zi evenimente. Acestea au avut drept scop să ofere atât sprijin antreprenorilor locali, cât și o alternativă frumoasă de a petrece o după-amiază în Colibița, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Evenimentele au fost destinate atât publicului din zonă, cât și turiștilor.

Prima ediție a evenimentului „Sărbători în Colibița” a fost un real succes, spune Răzvan Cerceja, directorul ADI Turism Bistrița-Năsăud. Și asta pentru că a fost organizat într-o zonă nouă, revitalizînd un spațiu existent care nu a fost folosit în ultimii ani.

Eveniment pentru public din bani privați

Acesta a fost un eveniment susținut numai din bani privați și realizat cu participarea antreprenorilor locali din Mița și Colibița. Pe durata evenimentului au fost prezentate concerte, momentele susținute de ansambluri folclorice din județ, au avut loc proiecții de film, târg de produse locale susținut de Asociația Produs în Bistrița-Năsăud și degustări de vin.

„Au existat și dezamăgiri – este absolut normal. Sunt și oameni care investesc în turism, dar care nu sunt dispuși să se implice mai departe de gardul proprietății pe care îl au. Din păcate, ei vor avea de suferit în timp pentru că turismul înseamnă echipă. Turismul înseamnă colaborare. Înseamnă servicii alternative pe care să le oferi omului care ți-a trecut pragul pentru a-l convinge să petreacă cât mai mult timp la tine”, spune Răzvan Cerceja, directorul ADI Turism Bistrița-Năsăud.

Acest mod diferit de a atrage turiști la Colibița au confirmat organizatorilor faptul că stațiunea nu trebuie să ofere numai masă și cazare.

„Evenimentul a fost gândit pentru a oferi o alternativă de petrecere a timpului liber turiștilor care ajung în zona Colibița. Dar și pentru a le arăta antreprenorilor că este nevoie de completarea serviciilor pe care le oferă turiștilor, cu activități care să le ocupe timpul liber”, au transmis cei de la Asociația Visit Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Proprietari de cai sunt destui ,dornici să facă un leu cinstit, prin simpla plimbare cu sania sau ștraifuri , dacă nu-i zăpadă, pe o alee in jurul lacului.
    Dar cum aleea nu exista , zone apropiate de lac pentru un picnic și aerosol rămase în planuri nerealizate, dar trâmbițate in trecut de actuali sau foști edili, turiștii rămân cu amintiri despre gunoaie , garduri , proprietari cu garduri până în lac, mirosuri greu de descris vara și multe alte .
    Dezinteres sau rea voință .
    Rezultatele se vad prin prisma celor care ne vizitează.

  2. Decat sa platesti o galagie de bani pe cazare la colibita ( ma refer la hotelurile deschise in ultimii 2 ani……o noapte la colibita 100 de euro🤣🤣🤣…) mai bine mergi in Alpi, unde ai ce vedea,ai ce face!!!

  3. Pe vremea ” mitraliatului ” , Colibitza-lac, era o statiune de odihna si tratament , unde in judetul nostru , pe langa Dracula, si Sangeorzul-Bai, intrau ” turisti si bani frumosi ” . Astazi… ma mir ca inca n-au daramat si furat pana si barajul care se incapatzaneaza sa mai reziste … Ma tot intreb, daca tzara asta chiar trebuie sa dispara de pe harta …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: