11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Comercianții din centrul Bistriței sunt împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală!

După toate vocile care se opun cu vehemență proiectului de modernizare a Pieței Centrale în forma propusă de Planwerk, a venit și rândul comercianților din centrul vechi. Aceștia nu sunt de acord cu tăierea copacilor, vor modernizare, însă nu într-un mod abuziv.

Comercianții din centrul vechi al Bistriței și-au trimis ieri un reprezentat în cadrul unei conferințe de presă organizată de Partidul Verde chiar în fața Bisericii Evanghelice. Mesajul lor este foarte clar: vor modernizarea Pieței Centrale, însă nu tăierea arborilor și dispariția spațiului verde.

„Am vorbit cu prietenii mei și cu vecinii mei din Piața Centrală și am delegația lor de a vorbi. Ei sunt de acord cu modernizarea pieței, dar să rămână geografia actuală a pieței. Deci, aceste dale din beton să fie schimbate cu dale naturale, dar nu ca și cele puse pe Șincai pentru că suntem în secolul 21. Piatra, în ziua de azi, se poate tăia cu laserul și sunt exemple de luat din alte orașe din România sau chiar din străinătate, că domnul primar este un om care a circulat mult prin Europa. Un alt specific al Pieței Centrale – nu este ca în alte orașe – pentru că biserica din centru dă o altă alură acestei piețe și noi credem că punerea în valoare a acestei biserici nu este prin tăierea copacilor, ci prin păstrarea lor și doar modernizarea aleilor în geografia actuală. Noi, comercianții și locuitorii Pieței Centrale, ne opunem modernizării abuzive sau masive a pieței. Vrem o modernizare normală, fără ca noi, cetățenii care locuim aici, să fim abuzați”, a transmis reprezentantul comercianților din centrul vechi, Ioan Miclea.

Tot ieri, verzii au depus aproape cinci mii de semnături la sediul Primăriei Municipiului Bistrița, semnături ale bistrițenilor care nu vor ca acest proiect să devină realitate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...