8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Comercianții din centrul Bistriței sunt împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală!

După toate vocile care se opun cu vehemență proiectului de modernizare a Pieței Centrale în forma propusă de Planwerk, a venit și rândul comercianților din centrul vechi. Aceștia nu sunt de acord cu tăierea copacilor, vor modernizare, însă nu într-un mod abuziv.

Comercianții din centrul vechi al Bistriței și-au trimis ieri un reprezentat în cadrul unei conferințe de presă organizată de Partidul Verde chiar în fața Bisericii Evanghelice. Mesajul lor este foarte clar: vor modernizarea Pieței Centrale, însă nu tăierea arborilor și dispariția spațiului verde.

„Am vorbit cu prietenii mei și cu vecinii mei din Piața Centrală și am delegația lor de a vorbi. Ei sunt de acord cu modernizarea pieței, dar să rămână geografia actuală a pieței. Deci, aceste dale din beton să fie schimbate cu dale naturale, dar nu ca și cele puse pe Șincai pentru că suntem în secolul 21. Piatra, în ziua de azi, se poate tăia cu laserul și sunt exemple de luat din alte orașe din România sau chiar din străinătate, că domnul primar este un om care a circulat mult prin Europa. Un alt specific al Pieței Centrale – nu este ca în alte orașe – pentru că biserica din centru dă o altă alură acestei piețe și noi credem că punerea în valoare a acestei biserici nu este prin tăierea copacilor, ci prin păstrarea lor și doar modernizarea aleilor în geografia actuală. Noi, comercianții și locuitorii Pieței Centrale, ne opunem modernizării abuzive sau masive a pieței. Vrem o modernizare normală, fără ca noi, cetățenii care locuim aici, să fim abuzați”, a transmis reprezentantul comercianților din centrul vechi, Ioan Miclea.

Tot ieri, verzii au depus aproape cinci mii de semnături la sediul Primăriei Municipiului Bistrița, semnături ale bistrițenilor care nu vor ca acest proiect să devină realitate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.