19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Comercianții din centrul Bistriței sunt împotriva tăierii arborilor din Piața Centrală!

După toate vocile care se opun cu vehemență proiectului de modernizare a Pieței Centrale în forma propusă de Planwerk, a venit și rândul comercianților din centrul vechi. Aceștia nu sunt de acord cu tăierea copacilor, vor modernizare, însă nu într-un mod abuziv.

Comercianții din centrul vechi al Bistriței și-au trimis ieri un reprezentat în cadrul unei conferințe de presă organizată de Partidul Verde chiar în fața Bisericii Evanghelice. Mesajul lor este foarte clar: vor modernizarea Pieței Centrale, însă nu tăierea arborilor și dispariția spațiului verde.

„Am vorbit cu prietenii mei și cu vecinii mei din Piața Centrală și am delegația lor de a vorbi. Ei sunt de acord cu modernizarea pieței, dar să rămână geografia actuală a pieței. Deci, aceste dale din beton să fie schimbate cu dale naturale, dar nu ca și cele puse pe Șincai pentru că suntem în secolul 21. Piatra, în ziua de azi, se poate tăia cu laserul și sunt exemple de luat din alte orașe din România sau chiar din străinătate, că domnul primar este un om care a circulat mult prin Europa. Un alt specific al Pieței Centrale – nu este ca în alte orașe – pentru că biserica din centru dă o altă alură acestei piețe și noi credem că punerea în valoare a acestei biserici nu este prin tăierea copacilor, ci prin păstrarea lor și doar modernizarea aleilor în geografia actuală. Noi, comercianții și locuitorii Pieței Centrale, ne opunem modernizării abuzive sau masive a pieței. Vrem o modernizare normală, fără ca noi, cetățenii care locuim aici, să fim abuzați”, a transmis reprezentantul comercianților din centrul vechi, Ioan Miclea.

Tot ieri, verzii au depus aproape cinci mii de semnături la sediul Primăriei Municipiului Bistrița, semnături ale bistrițenilor care nu vor ca acest proiect să devină realitate.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?