20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

Concurs: Super provocare pentru toți copiii și tinerii din Bistrița. Premiul cel mare – o tabletă!

Ieri au început înscrierile într-un inedit și savuros concurs organizat la Bistrița: anul trecut, la prima ediție, s-a lăsat cu lacrimi, emoții greu de stăpânit, povești fantastice, dar și multe surprize. Premiul cel mare pus la bătaie de organizatori este o tabletă! Iată ce aveți de făcut ca s-o câștigați:

Intenția noastră a fost să organizăm un concurs în care să existe scriitori români contemporani. Mai există un concurs, mai vechi și cu tradiție – Bătălia Cărților, în care elevii au de citit doar cărți scrise de scriitori străini. Noi am considerat că este foarte important ca în aceste concursuri să-și găsească loc și scriitori români…”, a explicat Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, anul trecut, când s-a derulat prima ediție a competiției.

Începând de astăzi și până în 25 noiembrie, copiii din Bistrița-Năsăud care au împlinit 11 ani sunt invitați și așteptați să se înscrie la concursul de lectură: „Provocarea scriitorilor români. Fii în cărți!” (ediția a II-a) – organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și Revista „Ipostaze”.

Scopul concursului este descoperirea universului fascinant cuprins în operele scriitorilor români: „Amatorii de citit (și scris pe) bloguri literare știu că acestea sunt pline de provocări… Se ia o temă sau un scriitor, se iau toate cărțile scrise într-o anumită limbă, se ia o perioadă anume sau … pur și simplu, se iau doar scriitori pe care nu i-am mai citit și… pe locuri, fiți gata, dați pagina!”, anunță cei de la Biblioteca județeană „George Coșbuc” care subliniază că este vorba despre două  categorii de concurenți:

JUNIORI (11 – 14 ani): 3 cărţi, la alegere, din următoarea listă:

 1. Tudor Șerban la vorbă cu Robert Șerban – Tata, eu glumesc serios!
 2. Radu Țuculescu – Ina și ariciul Pit
 3. Ioana Nicolaie – Aventurile lui Arik. Arik și mercenarii
 4. Veronica D. Niculescu – O vară cu Isidor
 5. Ciprian Măceșaru – Super! Sunt un gândac
 6. Horia Corcheș – Istoria lui Răzvan

ADOLESCENȚI (14 – 18 ani): 3 cărţi, la alegere, din următoarea listă:

 1. Matei Vișniec – Domnul K. eliberat
 2. Simona Popescu – Exuvii
 3. Augustin Cupșa – Așa să crească iarba pe noi
 4. Adrian Georgescu – Exitus
 5. T.O. Bobe – Cum mi-am petrecut vacanța de vară
 6. Chris Simion – Imperativele adolescenței

Regulamentul este simplu:

 • Se citesc cu atenție – și plăcere! – cărțile;
 • Se completează și se depune la bibliotecă o fișă de lectură pentru fiecare carte citită
 • Se alege cartea preferată și se susține în fața unui juriu care va premia cele mai bune prezentări cu tablete de ultimă generație și cărți.

Susținerea prezentării va avea loc în decembrie 2018, la o dată care va fi anunțată din timp de organizatori.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!