-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Concurs: Super provocare pentru toți copiii și tinerii din Bistrița. Premiul cel mare – o tabletă!

Ieri au început înscrierile într-un inedit și savuros concurs organizat la Bistrița: anul trecut, la prima ediție, s-a lăsat cu lacrimi, emoții greu de stăpânit, povești fantastice, dar și multe surprize. Premiul cel mare pus la bătaie de organizatori este o tabletă! Iată ce aveți de făcut ca s-o câștigați:

Intenția noastră a fost să organizăm un concurs în care să existe scriitori români contemporani. Mai există un concurs, mai vechi și cu tradiție – Bătălia Cărților, în care elevii au de citit doar cărți scrise de scriitori străini. Noi am considerat că este foarte important ca în aceste concursuri să-și găsească loc și scriitori români…”, a explicat Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Județene „George Coșbuc”, anul trecut, când s-a derulat prima ediție a competiției.

Începând de astăzi și până în 25 noiembrie, copiii din Bistrița-Năsăud care au împlinit 11 ani sunt invitați și așteptați să se înscrie la concursul de lectură: „Provocarea scriitorilor români. Fii în cărți!” (ediția a II-a) – organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și Revista „Ipostaze”.

Scopul concursului este descoperirea universului fascinant cuprins în operele scriitorilor români: „Amatorii de citit (și scris pe) bloguri literare știu că acestea sunt pline de provocări… Se ia o temă sau un scriitor, se iau toate cărțile scrise într-o anumită limbă, se ia o perioadă anume sau … pur și simplu, se iau doar scriitori pe care nu i-am mai citit și… pe locuri, fiți gata, dați pagina!”, anunță cei de la Biblioteca județeană „George Coșbuc” care subliniază că este vorba despre două  categorii de concurenți:

JUNIORI (11 – 14 ani): 3 cărţi, la alegere, din următoarea listă:

 1. Tudor Șerban la vorbă cu Robert Șerban – Tata, eu glumesc serios!
 2. Radu Țuculescu – Ina și ariciul Pit
 3. Ioana Nicolaie – Aventurile lui Arik. Arik și mercenarii
 4. Veronica D. Niculescu – O vară cu Isidor
 5. Ciprian Măceșaru – Super! Sunt un gândac
 6. Horia Corcheș – Istoria lui Răzvan

ADOLESCENȚI (14 – 18 ani): 3 cărţi, la alegere, din următoarea listă:

 1. Matei Vișniec – Domnul K. eliberat
 2. Simona Popescu – Exuvii
 3. Augustin Cupșa – Așa să crească iarba pe noi
 4. Adrian Georgescu – Exitus
 5. T.O. Bobe – Cum mi-am petrecut vacanța de vară
 6. Chris Simion – Imperativele adolescenței

Regulamentul este simplu:

 • Se citesc cu atenție – și plăcere! – cărțile;
 • Se completează și se depune la bibliotecă o fișă de lectură pentru fiecare carte citită
 • Se alege cartea preferată și se susține în fața unui juriu care va premia cele mai bune prezentări cu tablete de ultimă generație și cărți.

Susținerea prezentării va avea loc în decembrie 2018, la o dată care va fi anunțată din timp de organizatori.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.