-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

O conductă din ’74 îi ține pe bistrițenii de pe Sucevei, de 5 zile, fără apă

Bistrițenii care locuiesc pe strada Sucevei sunt de câteva zile fără apă la robinet, sau primesc „cu țârâita”. De vină este o conductă din `74. „Și-a băgat necuratu’ coada!”, susține șeful Aquabis.

Vineri, 6 mai 2022, pe strada Sucevei, echipa Aquabis a fost nevoită să intervină pentru remedierea unei avarii la conducta de apă. Apoi a apărut o altă avarie, și alta, și alta, astfel încât locuitorii din zonă bifează deja cinci zile de „apă cu țârâita”.

Și-a băgat cel necurat coada, asta s-a întâmplat pe Sucevei”, a declarat Ioan Șandru, șeful Aquabis Bistrița.

Conducta de apă, veche din 1974, s-a spart, astfel că în ciuda reparării acesteia într-o parte, a apărut altă și altă avarie.

Conducta e veche, am înțeles că ar fi fost și ceva lucrări pentru rețeaua de gaz în zonă și probabil de la trepidații, de la ceva, conducta a cedat”, a explicat Șandru.

Deși prinsă într-un program de reabilitare, reparațiile se fac „din buzunarul Aquabis””

Schimbarea conductei de pe strada Sucevei era prinsă în Masterplan. Dar nu se mai poate aștepta.

În proiectul de extindere și modernizare a rețelei de apă și canalizare din Bistrița era prinsă și conducta de pe strada Sucevei. Tocmai pentru că e foarte veche. Dar proiectul abia acum îl urcăm pe SEAP, așa că nu putem aștepta până se face licitația și vor începe lucrările. Deci vom interveni și vom pune bani de la noi”, a declarat șeful Aquabis.

Locuitorii de pe Sucevei își vor lua apă… de la cisternă

Aquabis a început deja lucrările pe Sucevei. Se vor înlocui conductele.

Vom face două lucrări în paralel. Acolo sunt două conducte. Le vom înlocui pe rând. În timp ce vom lucra la înlocuirea uneia dintre ele, locuitorii din zonă vor primi apă din cealaltă conductă.

Dacă și pe aceasta vor apărea fisuri, acelea le vom repara rapid, în așa fel încât locuitorii din zonă să- nu rămână fără apă potabilă. Totuși, pentru orice eventualitate, vom duce și o cisternă cu apă acolo. În caz că apar avarii, oamenii să aibă de unde-și lua apă. Deci înlocuim conductele integral”, a concluzionat Ioan Șandru, șeful Aquabis.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: