8.5 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

O conductă din ’74 îi ține pe bistrițenii de pe Sucevei, de 5 zile, fără apă

Bistrițenii care locuiesc pe strada Sucevei sunt de câteva zile fără apă la robinet, sau primesc „cu țârâita”. De vină este o conductă din `74. „Și-a băgat necuratu’ coada!”, susține șeful Aquabis.

Vineri, 6 mai 2022, pe strada Sucevei, echipa Aquabis a fost nevoită să intervină pentru remedierea unei avarii la conducta de apă. Apoi a apărut o altă avarie, și alta, și alta, astfel încât locuitorii din zonă bifează deja cinci zile de „apă cu țârâita”.

Și-a băgat cel necurat coada, asta s-a întâmplat pe Sucevei”, a declarat Ioan Șandru, șeful Aquabis Bistrița.

Conducta de apă, veche din 1974, s-a spart, astfel că în ciuda reparării acesteia într-o parte, a apărut altă și altă avarie.

Conducta e veche, am înțeles că ar fi fost și ceva lucrări pentru rețeaua de gaz în zonă și probabil de la trepidații, de la ceva, conducta a cedat”, a explicat Șandru.

Deși prinsă într-un program de reabilitare, reparațiile se fac „din buzunarul Aquabis””

Schimbarea conductei de pe strada Sucevei era prinsă în Masterplan. Dar nu se mai poate aștepta.

În proiectul de extindere și modernizare a rețelei de apă și canalizare din Bistrița era prinsă și conducta de pe strada Sucevei. Tocmai pentru că e foarte veche. Dar proiectul abia acum îl urcăm pe SEAP, așa că nu putem aștepta până se face licitația și vor începe lucrările. Deci vom interveni și vom pune bani de la noi”, a declarat șeful Aquabis.

Locuitorii de pe Sucevei își vor lua apă… de la cisternă

Aquabis a început deja lucrările pe Sucevei. Se vor înlocui conductele.

Vom face două lucrări în paralel. Acolo sunt două conducte. Le vom înlocui pe rând. În timp ce vom lucra la înlocuirea uneia dintre ele, locuitorii din zonă vor primi apă din cealaltă conductă.

Dacă și pe aceasta vor apărea fisuri, acelea le vom repara rapid, în așa fel încât locuitorii din zonă să- nu rămână fără apă potabilă. Totuși, pentru orice eventualitate, vom duce și o cisternă cu apă acolo. În caz că apar avarii, oamenii să aibă de unde-și lua apă. Deci înlocuim conductele integral”, a concluzionat Ioan Șandru, șeful Aquabis.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: