3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Conflictul din Ucraina și scumpirea metalelor afectează serios profitul bistrițenilor de la Comelf

Scumpirea metalelor generată de conflictul din Ucraina a afectat destul de serios producătorul bistrițean Comelf. Compania și-a înjumătățit profitul net trimestrial din această cauză.

Potrivit Profit.ro, în primul trimestru al acestui an, Comelf a realizat venituri din exploatare de 42,88 milioane de lei. Cheltuielile totale au crescut cu 26%, la 41,9 milioane de lei, de la 33,24 milioane de lei. Totul s-ar datora conflictului din țara vecină:

„Declanșarea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, a avut ca și consecință imediat o criză temporară de metal, materie primă de bază pentru Comelf SA, pe fondul căreia prețul acestuia a crescut accelerat, ajungându-se la dublarea lui într-un termen foarte scurt”, a precizat compania, citată de Profit.ro.

Profitul net s-a redus cu 51%, la aproximativ 590.000 de lei, de la 1,2 milioane de lei, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În acest context, datoriile totale ale companiei au crescut cu 10,1%, la aproape 90 de milioane de lei, de la 80,8 milioane.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...