22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Conflictul din Ucraina și scumpirea metalelor afectează serios profitul bistrițenilor de la Comelf

Scumpirea metalelor generată de conflictul din Ucraina a afectat destul de serios producătorul bistrițean Comelf. Compania și-a înjumătățit profitul net trimestrial din această cauză.

Potrivit Profit.ro, în primul trimestru al acestui an, Comelf a realizat venituri din exploatare de 42,88 milioane de lei. Cheltuielile totale au crescut cu 26%, la 41,9 milioane de lei, de la 33,24 milioane de lei. Totul s-ar datora conflictului din țara vecină:

„Declanșarea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, a avut ca și consecință imediat o criză temporară de metal, materie primă de bază pentru Comelf SA, pe fondul căreia prețul acestuia a crescut accelerat, ajungându-se la dublarea lui într-un termen foarte scurt”, a precizat compania, citată de Profit.ro.

Profitul net s-a redus cu 51%, la aproximativ 590.000 de lei, de la 1,2 milioane de lei, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În acest context, datoriile totale ale companiei au crescut cu 10,1%, la aproape 90 de milioane de lei, de la 80,8 milioane.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...