15.4 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Conflictul din Ucraina și scumpirea metalelor afectează serios profitul bistrițenilor de la Comelf

Scumpirea metalelor generată de conflictul din Ucraina a afectat destul de serios producătorul bistrițean Comelf. Compania și-a înjumătățit profitul net trimestrial din această cauză.

Potrivit Profit.ro, în primul trimestru al acestui an, Comelf a realizat venituri din exploatare de 42,88 milioane de lei. Cheltuielile totale au crescut cu 26%, la 41,9 milioane de lei, de la 33,24 milioane de lei. Totul s-ar datora conflictului din țara vecină:

„Declanșarea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, a avut ca și consecință imediat o criză temporară de metal, materie primă de bază pentru Comelf SA, pe fondul căreia prețul acestuia a crescut accelerat, ajungându-se la dublarea lui într-un termen foarte scurt”, a precizat compania, citată de Profit.ro.

Profitul net s-a redus cu 51%, la aproximativ 590.000 de lei, de la 1,2 milioane de lei, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În acest context, datoriile totale ale companiei au crescut cu 10,1%, la aproape 90 de milioane de lei, de la 80,8 milioane.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....