12.2 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Vreți să faceți petrecere mare de nuntă și nu aveți bani? Guvernul acordă împrumuturi pentru nunți, botezuri, cumetrii

Statul lansează programul „family start”, care prevede împrumuturi pentru familii, pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziționarea unei mașini. Cuplurile vor primi până la 15.000 de euro să-și organizeze petrecerea de nuntă sau să-și achiziționeze o mașină de familie.

Programul „family start” urmează să fie aprobat în perioada imediat următoare de către Guvern. Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, citată de Antena 3, cuplurile pot primi până la 15.000 de euro pentru a-și organiza nunta, botezul sau pentru a-și cumpăra o mașină de familie.

„Este vorba despre credite care sunt garantate de stat, în cuantum de 10.000 de euro pentru studenți, pentru a-și plăti anumite nevoi personale și 15.000 de euro pentru tinere familii. De asemenea, pentru achitarea creșei, grădiniței, afterschool, dar și pentru evenimente personale. Diferența dintre aceste credite și un credit obișnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată, este în primul rând garanția statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate”, a declarat Gabriela Firea.

Deocamdată nu s-au dat mai multe detalii despre cum se va materializa proiectul. De asemenea, Guvernul României va crea o rețea de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...