11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Vreți să faceți petrecere mare de nuntă și nu aveți bani? Guvernul acordă împrumuturi pentru nunți, botezuri, cumetrii

Statul lansează programul „family start”, care prevede împrumuturi pentru familii, pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziționarea unei mașini. Cuplurile vor primi până la 15.000 de euro să-și organizeze petrecerea de nuntă sau să-și achiziționeze o mașină de familie.

Programul „family start” urmează să fie aprobat în perioada imediat următoare de către Guvern. Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, citată de Antena 3, cuplurile pot primi până la 15.000 de euro pentru a-și organiza nunta, botezul sau pentru a-și cumpăra o mașină de familie.

„Este vorba despre credite care sunt garantate de stat, în cuantum de 10.000 de euro pentru studenți, pentru a-și plăti anumite nevoi personale și 15.000 de euro pentru tinere familii. De asemenea, pentru achitarea creșei, grădiniței, afterschool, dar și pentru evenimente personale. Diferența dintre aceste credite și un credit obișnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată, este în primul rând garanția statului. Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate”, a declarat Gabriela Firea.

Deocamdată nu s-au dat mai multe detalii despre cum se va materializa proiectul. De asemenea, Guvernul României va crea o rețea de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...