5.5 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Președintele CJ, Radu Moldovan: „Neterminarea lucrărilor din Bistrița aduce două lucruri grave: disconfortul cetățenilor și finanțarea lor din bugetul propriu”

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, neterminarea lucrărilor din municipiul Bistrița la timp duce la două lucruri grave: disconfortul cetățenilor și finanțarea restului de executat din bugetul orașului.

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a vorbit și despre șantierele deschise în municipiu anii trecuți care nu au fost finalizate la timp și care sunt consecințele pe care le vor suporta bistrițenii.

 „Neterminarea lucrărilor aduce două lucruri grave: disconfortul cetățenilor peste tot pe unde lucrările nu sunt finalizate și costurile pentru lucrările care n-au fost finalizate prin finanțarea din bugetul propriu. (…) Pentru finalizarea proiectelor s-a primit o derogare, dar trebuie să le finalizezi din bugetul propriu lucrările pe care nu le-ai terminat. În momentul de față nu este pusă în pericol finanțarea multi-anuală, în următorul exercițiu financiar 2021-2027, dar proiectele trebuie finalizate din bugetul propriu al primăriei, pentru că dacă nu le finalizezi, trebuie să dai toți banii înapoi”, a explicat Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai punctat și că Primăria Bistrița pe lângă faptul că trebuie să achite costurile lucrărilor rămase de executat este și penalizată de Uniunea Europeană, fiind vorba despre contracte pe fonduri europene. Majoritatea proiectelor au avut asigurată finanțarea încă de pe vremea fostului primar Ovidiu Crețu.

„Să ai o multitudine de proiecte… înțeleg, cu anumite lucruri n-ai fost de acord, pot să înțeleg, dar într-o jumătate de an le modifici și începi, nu ții oamenii 4 ani într-un șantier, într-un praf, într-un dezastru și nu le termini la timp. Domnul primar (n.r. Ioan Turc) a avut o majoritate largă în Consiliul Local să-și implementeze toate politicile și proiectele. Nu știu câți bani vor trebui să plătească bistrițenii penalizări pentru lucrările ce trebuiau finalizate până în 31 decembrie 2023”, a completat președintele Consiliului Județean.

Emisiunea la care a fost invitat președintele Consiliului Județean Radu Moldovan o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Gospodarul Turc, a cam ratat gospodărește, sa ne amintim ca a început ca va face un audit su va reduce aparatul primăriei, fals la mărit defapt, proiectele erau de pe vremea lui Crețu, le a modificat și prelungit, un ex ar fi piatra sparta care de fapt sunt dale de beton, pasajul subteran Decebal disconfort, si costuri suplimentare și „vom vedea în curând finalizarea” cu siguranță vom vedea și costuri, ca și concluzie, disconfortul creat, lucrări care nu sunt conforme, extensii de timp ale lucrărilor și costuri suplimentare, licuri de parcare reduse, si multe alte aspecte negative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.