6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Consilierul primarului Turc, Raul Ciprian Neamți, recunoaște că a cumpărat, de la Primăria Bistrița, 3 spații în Centrul Vechi

În cadrul conferinței de presă de ieri, Raul Ciprian Neamți, a recunoscut că de când e consilier personal al primarului a cumpărat, de la Primăria Bistrița, trei spații situate în centrul istoric al orașului, printr-o firmă. Unul dintre spații are o suprafață generoasă, cu vedere spre primărie, chiar deasupra fostului magazin Orange.

Primăria Bistrița vinde de mai mulți ani spații în centrul istoric, la licitații, la prețuri derizorii. Dacă majoritatea nu sunt tentante, unele pot fi o bună afacere.Dacă la prima licitație nu se prezintă nimeni, prețul spațiilor scade și așa se ajunge ca unele spații să fie luate la prețuri de nimic. În timp, proprietarii pot schimba destinația spațiilor.

Printre proprietarii de spații cumpărate de la Primăria Bistrița se numără și Raul Ciprian Neamți, consilier personal al primarului Ioan Turc, încă din primele zile de mandat.

Răspunzând întrebărilor Bistriteanul.ro, acesta a recunoscut ieri, într-o conferință de presă, că deține nu mai puțin de 3 spații în Centrul Bistriței, cumpărate de când este consilier al primarului.

Raul Ciprian Neamți a recunoscut că acestea au fost achiziționate pe o firmă, a familiei.
Am putea spune că Raul Ciprian Nemți „a dat lovitura”, spațiile cumpărate fiind o bună afacere. Unul, cu o suprafață generoasă, este la etaj, deasupra fostului magazin Orange de lângă Primăria Bistrița, unde pe vremuri a fost un magazin second-hand.

Un alt spațiu, un apartament de această dată, l-a cumpărat deasupra covrigăriei Gigi, de la intrarea pe Pietonal dinspre magazinul Domus.

Nu avem informații despre cel de-al treilea spațiu.

În apărarea consilierului personal a intervenit prompt și primarul Ioan Turc. Acesta a susținut că nu se prea înghesuie lumea să cumpere spațiile primăriei și că oricine poate să le achiziționeze.

„Îi invit pe toți să vină să cumpere spații, că încă sunt… Și am făcut publicitate câtă am putut. Le tot scoatem la licitație. Dacă le-a cumpărat indiferent cine, a făcut un lucru foarte bun. De aceea le-am scos la licitație. Putea să vină oricine din Africa de Sud sau din Noua Zeelandă să le cumpere. Sunt pe site, anunțate după toate regulile”, a precizat primarul Ioan Turc.

De când este consilier personal al primarului Ioan Turc, Raul Ciprian Nemți o duce bine. Pe lângă cele trei spații cumpărate în Centrul Vechi de la Primăria Bistrița, în declarația de avere mai are un apartament achiziționat în 2021, un teren în extravilan, dar și un credit de 250.000 lei.

Nu apare însă în declarația de avere și bolidul de lux, un Mercedes E Class, la volanul căruia este văzut prin oraș.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

23 COMENTARII

 1. Uite problema României!!!!
  Toate instituțiile au regulile lor!!!
  Dacă vrei să știi când nu ai curent trebuie să ștocărești site-ul Electrica… care numai simplu și intuitiv nu e!!!
  Dacă vrei să știi când nu ai gaz trebuie să ștocărești site-ul e-on (în zona nostra) care este și mai alambicat decât la Electrica!!!
  Dacă vrei să știi când nu ai apa trebuie să ștocărești site-ul Aquabis (la noi)… care pun anunțul după producerea evenimentului…. Mă rog, ei trimit și la presă, dar tot după…
  Dacă vrei să cumperi un spațiu de la Primărie trebuie să ai bani de la buget și spate!!!
  Cum e posibil ca un om onest care lucrează 8 ore/zi și nu prea are voie să intre pe asemenea saituri să știe toate aceste informații????
  Dar, amărâtul ăla de păcălici Raoul Ciprian a căzut în capcana întinsă de distinsă gazetară și a răspuns cam sictirit la acea întrebare!!!
  Mâine neagă și zice ca nu e posibil sa te adresezi la PER TU unei persoane de interes național!!!!poate invoca faptul ca nu a înțeles pe deplin întrebarea și reportera i-a făcut avansuri și a acceptat sub imboldul surprinderii!!!
  Jegosi ordinari!!!!

  • 99 % nici nu stiu de ce trebuie sa zboare….el a avenit in zona primariei din interes
   Toate astea le a facut in timpul celor 8 ore platite de prosti!
   El in acest timp in locc sa ne faca noua viata mai usoara ca de asta il platim….de exemplu sa raspunda la reclamatii sau sa gaseasca cele mai bune solutii la probleme primite dd primar….el se capatuieste!!!
   Hai sictir clasa politica de rahat

 2. Wau…. păi zicea primarul că ei trăiesc „modest” ,din salarii,nu ca alții:)) . Poate ne răspunde domnul primar,cum poate un tânăr dintr un salariu, să și achiziționeze atâta avere în trei ani de zile. În numele transparenței și a legii 544 vrem să știm prețul de achiziție a acestor imobile!!!! Poate ne mai spune domn primar, dacă ,consideră că ei „trăiesc modest” cu salariile lor+celelalte beneficii gen: mașină la scară,etc..,etc.., cum trăiesc cetățenii care au un salariu de 2000 de lei ? Apropos, vreau și eu un spațiu la un preț de nimic,se poate?

 3. Fantastic ce tupeu au ăștia! Încă tot ei se simt ofuscați când sunt prinși cu mâța n sac. Ferească Dumnezeu de așa primar, dacă Doamne feri ar mai prinde un mandat, îi dă tupeul pe afară,cred că devine agresiv . Se cred stăpâni pe vecie. Huooo..

 4. Vis a vis de nr consilierilor personali, mințiți cu nerușinare, domnule primar! Ultima modificare a legii nu v a mai permis să aveți 6 . Ați uitat?? Conf legii aveți nr maxim de tăietori de frunze.. care ce să vezi se îmbogățesc sub ochiul
  „vigilent” al tătucului . Poate îi lăsați totuși să răspundă măcar presei , atunci când sunt întrebați și nu mai săriți ca ars să răspundeți dvs. nu de alta dar nu și justifică salariul , măcar atât să facă.

 5. N ai tu nas de așa ceva.
  Ce ,ești consilierul cel mai important al primarului ești copilul de suflet care știe și câte bășini da primarul.
  Mă întreb asta cu ce se ocupa când nu face poze?
  Mă întreb fac rapoarte de activitate, sunt plătiți totuși din bani noștrii.
  Pai cei care n au reușit să și ia astfel de spatii cred că au salariul mult mai mic.🤪,

 6. Trebuia întrebat și în câte proiecte l-a băgat primaru’ fără să facă absolut nimic. Îi fac alții de la direcția durabilă, rapoartele de decontare și el semnează. Bani frumoși lunar pe lângă salar, cam undeva la 9000-10,000 lei, de când și-a pus “harfele” și “frezoanele” în primărie. A mai avut și niște ucraineni pe decont lunar de la DAS Bistrița. Să nu mai spunem de înțelegerile cu unii directori… altă poveste, treaba IPJ BN! Și poate ne spune câte apartamente are la domnul Runcan luate??!( ca de la nas la fin). Turc e îmbătat cu apă rece de acest îngâmfat care s-a umflat și la kile și la pene de când a pășit în primărie. Să nu uite ca și dispare… și sunt o grămadă care o să-l “salute” cum se cuvine pe acest traiseist politic, fotograf de servici!

 7. Subscriu Ana.
  Dacă ei cu peste 20.000 lei /luna și trăiesc modest noi cei cu 2000,3000 lei cum trebuie sa zicem că trăim?
  Supravetiumi?
  Rusinos cu astfel de afirmații in timp ce unii abia au ce pune pe masa, mă duc să mi plătesc impozitul, a crescut, utilitățile au crescut, coșul zilnic a crescut iar salariile noastre stagnează sau îți dau 100, 200 lei in plus la salariu și trebuie musai sa pui stampila pe ei pentru aceasta pomana.🤮🤮
  Nu ne mai cumpărați și apropo mai lăsați circul din ședințele de consiliu că nu de aia va plătim, sunteți un adevărat dezastru, tupeu, nesimțire scrie pe fruntea voastră.

 8. Am încercat să găsesc secțiunea pe site-ul primăriei unde sunt publicate astfel de licitații și nu am reușit. Mă îndrumă cineva în direcția corectă? Mulțumesc.

 9. Poate se mai trezesc bistrițenii!!! Primăria a devenit de râsul lumii! Afaceri peste afaceri, consilierul personal al lui Turc este pe cai mari!!!!!! Din șomer a ajuns să ia 3 spații… așa…. Fără concurență!!!! Rugăm autoritățile să se preocupe de aceste achiziții!!!!! De spații, la care cu maximă bătaie de joc, primarul ne îmbie să cumpărăm!!!! Deși știe… cine va ajunge să le ia! Luați urma banilor!!!!!! Aia dinainte erau mici copii!!!!

 10. Bai, cum sa cumperi sau să scoți la licitație un bun public și să îl și dai la un preț de nimic. Rușine politicienilor romani, nu pot sa concep așa ceva. Mă infurie la maxim atitudinea trădătorilor

 11. DOMNULE PRIMAR, DACA TOT ATI MINTIT CU NUMARUL DE CONSILIERI, AVETI BUNUL SIMT SI SPUNETINE SI NOUA CU CE SE OCUPA ACESTI 4 CONSIERI PRERSOLANI?
  PUBLICATI RAPORTUL DE ACTIVITATE AL ACESTORA, CE FACE ZIARISTUL? SE OCUPA DE FACEBOOK, TIK TOK, VA STERGE COMENTARIILE NEGATIVE SI CARE NU VA PLAC?
  cE SALARIU AU ACESTIA? PRESUPUN CA AU SALARIU CA FRAIERI CARE CHIAR LUCREAZA DIN PRIMARIE,
  INTREBARE PENTRU DOAMNA DE LA PROIECTE, DE CE IL PLATITI PE PROIECTE PE ACEST INDIVID DACA ESTE ADEVARAT?
  CE ACTIVITATE ARE, SAU ASA VA PUNETI BINE CIU SEFUL?
  AM INTELES CA SUNTETI VIOARA INTAI CA SI PE VREMEA LUI CRETU SI CINE VA LINGE CLANTA IN BAGATI IN PROIECTE CEIA CE INSEAMNA BANI SUPLIMENTARI.
  DAR 8 ORE PLATITE CU UN SALARIU DE CE MAI TREBUIE COMPLETAT CU BANI PE PROIECTE, NU ASTA ESTE JOBUL VOSTRU?
  RUSINE SA VA FIE VOUA TUTUROR CARE VA PRETATI LA ASFEL DE JOSNICII SI NERUSINARI.
  MA INTREB UN ALT PRIMAR VA FACE ORDINE ? CA STIA SUNT TOT EI DIN VREMEA LUI MOLDOVAN, CRETU SI ACUPA TURC.
  ASTIA ITI MANANCA CAPUL DOMNULE PRIMAR DIN CAUZA UNORA CA ASTIA NU MAI PUN STAMPILA PE VOI.
  UMBLA VORBA CA DOMNI CONSILIERI PERSONALI NU FAC NIMIC, NU RASPUND LA PETITIILE ADRESATE DUMNEAVOASTRA, IN AFARA DE POZE, COMENTARII ELOGIOASE, SFORARII SI APROPO SE ZICE CA OAMENTI DE LA RECTIA DE SERVICII II MODERNIZEAZA SPATIILE , VA ROG ONORATA PRESA FACETI VERIFICATRI. CU AROGANTA MAXIMA TRATEAZA OAMENI SI CHIAR PE ANGAJATII PRIMARIEI, SE CRED MICI DUMNEZEI ,

 12. Vreau si eu sa l intreb pe domnul primar – este adevarat ca sefii de la spatii verzi au fost schimbati doar ca deranjau pe marele Tetcu?
  Ca a ajuns sefa la spatii verzi una de la salubrizare pretena cu tetcu?
  Una care n-are nicio pregatire in domeniu?
  Tetcu copilul de suflet a lui hangan , cum plange acesta ii leagana sa l linisteasca?

  Daca orasul arata bine era datorita acestor frumoase amenajarii, era o pata de culoare frumoasa, dar o sa vedem cu doamna de la salubrizare care cred ca nu cunoste nicio floare o sa distrugeti tot.

  Cine a hotarat acest lucru, cine este asa de hotarat sa distruga totul?N ati incaput de Cretiu , ati adus politic un director care nu cunoaste nici strazile din oras si care se mai spune ca se deplaseaza acasa de dej cu masina institutiei, masina institutiei a fost vazuta si in fata imobilului unde locuieste Tetcu.

  Este adevarat ca, acest individ a vrut sa loveasca un functionar care nici nu i era subordonat?
  HAOS, Haos.

  Curaj oameni buni faceti publice comportamentul unor asfel de neoameni…
  Onorata presa va rog deplasati va inopinat la serele orasului si luatii un interviu actualei sefe de la salubrizare acuma sefa la spatiile verzi pe critarii de prietenie cu Tetcu, ala cu concurs pe bune, adica singurel pe post.Poate cereti si lucrarea acestuia sa vedeti competenta. Merita sa aratati orasenilor ce se intampla in primaria Bistrita si care sunt criteriile ca sa ajungi sef.
  Lumea s-a saturat, vorbeste ca nu mai poate.
  Si apropo, o vizita si la serviciul de taxe si impozite, o alta sefa pusa pe criterii de pile pe la Bucuresti. Angajatilor de acolo le este frica si sa vorbeasca,

  • Au pus mana pe serviciul ala 2 „tineri specialisti” cu facultati serioase facute la zi si la timp :)))))) Doamna de la salubrizare le-a facut macar o bucurie colegilor ei care-s fericiti ca au scapat de ea. La spatii verzi n-are de unde sa stie nimic, e de rasu-plansu muncitorilor care poate prind curaj sa spuna SI PE FATA ce se intampla. Oricine se prinde ca femeia e bagata acolo si e dirijata de tetcu care impreuna cu hangan au interes sa distruga serviciul. Directorul navetist nu cunoaste orasul, nici nu-i curios ca nu-l stie nimeni aici, dar nici n-are nevoie pentru ca oricum e si el sub papucul lui tetcu care-si bate joc de cine vrea cum vrea.
   Angajatii de la taxe si impozite vorbesc si ei de nenorocirea care le-a fost pusa pe cap dar nu-i baga nimeni in seama. Nu conteaza decat interesele si pilele, nicidecum vreun pic de competenta!

  • Sefa de la Impozite, este numita pe post de Turc. Este pusa pe functie politic. Habar nu are de taxe si impozite.Un director ar trebui sa sustina un concurs.Daca este capabil. Merge mana in mana cu Cicioaca. Alta care duce banii de la PNL la Bucuresti. @Bistriteanul, de ce nu scrieti despre petitia facuta de catre angajatii de la Impozite? Impotriva directoarei de acolo? Dupa ce a terorizat prin prostie pe angajatii de la Audit, a venit randul sa fie terorizati si cei de la Impozite de asa zisa directoare, care cotizeaza ffunctia la partid. De aceea merge Romania asa bine.

 13. Domnule primar pentru ce aveti nevoie de 4 puturosi pe post de consilieri personali?
  Domnule primar mizez totusi pe buna dumneavoastra credinta si faceti un mic efort si comparati munca acestora cu munca altor angajati care in ciuda criticilor din exterioar, chiar isi fac treaba, Este adevarat ca, aveti taietori de frunze pe care tot dumneavoastra ia ti adus, iar unii au fost lasati mostenire de Cretu, respectati va oameni care muncesc, care isi aduc aportul la toate investitiile cu care dumneavoastra va laudati.
  Nu va intrebati de ce pleca angajatii din primarie desi se spune ca au un salariu mare?
  Nu v ati pus intrebarea de ce nu se inscrie lumea la concursurile organizate?
  Cand s-a dat un concurs pe bune la primarie, ? doar transferuri si pile.
  Domnule primar v am dat girul si votul meu crezand ca ve ti face ordine, ca noi cetateni vom fi respectati, ca noi cetatenii nu vom fi plimbati pe la buirouri si sa mai fim luati peste picior de unii care stiu ca nu li se intampla nimic doar sunt pilele cuiva.
  Asi dori sa am ocazia sa va spun toate astea si mult mai multe dar sunteti greu de abordat iar pentru oameni simpli nu este timp. Totusi am sa insist si poate cine stie….

 14. Da este adevarat Mircea Rus si mai este un sef serviciu la drumuri pe nume Cadar un icopetent nu are nici o legatura cu functia dar pe asta nu il schimba nimeni.

 15. De pe site , ai ceva licitatii de anul 2023?
  Ca licitatiile din 2022 au trecut neobservate.
  Domnule consilier fii mai serios si nu ne crede pe toti prosti, primaria vinde spatiile de pomana si cumpara pe bani grei altele, a se vedea LDP ul strandul, urmeaza gloria si tot asa.
  Domnule primar de ce sunteti asa de virulent in a lua apararea consilierului personal, aveti ceva secrete?
  Asa procedati cu toti salariati dumneavoastra, adica le luati apararea ?

 16. Domnule Doru, numai pe asta nu l schimba nimeni? dimpotriva primaria face sefi pe toti incompetenti si incompetentele pe criterii de lins in dos.
  Si apropo, directorul de la spatiu locativ un alt incompetent face orice numai sa si pastreze functia
  linge la toti ca si ala de pe Dornei, se pare ca primarului ii plac asfel de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: