6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Pompierii bistrițeni au fost solicitați, în medie, de 28 de ori pe zi, anul trecut

Anul trecut, pompierii bistrițeni au avut, în medie, 28 de intervenții pe zi. În total, pe parcursul anului 2023, aceștia au fost solicitați să intervină la 10.362 situații de urgență, conform datelor prezentate de inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Cristian Bucur, într-o conferință de presă.

În anul 2023, serviciile profesioniste ale inspectoratului au fost alertate pentru 10.362 situații de urgență (în medie 28,38 pe zi), înregistrându-se o creștere cu 3,82 % față de anul precedent, dintre care:

259 – incendii
9.385 – ajutor medical de urgenţă;
23 – incendii de vegetaţie şi altele;
123 – asistenţa persoanelor;
149 – alte situaţii de urgenţă;
423 – protecţia comunităţilor”, a declarat inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Cristian Bucur.

Din păcate, în urma incendiilor, trei persoane și-au pierdut viața, fiind vorba despre doi vârstnici din Ciceu Corabia și Archiud și un tânăr de 28 de ani, din Urmeniș, care era îngrijitor la o fermă de animale din Albeștii Bistriței.

Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată pentru a executa 36 misiuni dintre care 33 misiuni de asanare a terenurilor de munițiile găsite neexplodate și trei misiuni de distrugere a muniției asanate pe raza județului Bistrița-Năsăud”, a mai adăugat acesta.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: