19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

Pompierii bistrițeni au fost solicitați, în medie, de 28 de ori pe zi, anul trecut

Anul trecut, pompierii bistrițeni au avut, în medie, 28 de intervenții pe zi. În total, pe parcursul anului 2023, aceștia au fost solicitați să intervină la 10.362 situații de urgență, conform datelor prezentate de inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Cristian Bucur, într-o conferință de presă.

În anul 2023, serviciile profesioniste ale inspectoratului au fost alertate pentru 10.362 situații de urgență (în medie 28,38 pe zi), înregistrându-se o creștere cu 3,82 % față de anul precedent, dintre care:

259 – incendii
9.385 – ajutor medical de urgenţă;
23 – incendii de vegetaţie şi altele;
123 – asistenţa persoanelor;
149 – alte situaţii de urgenţă;
423 – protecţia comunităţilor”, a declarat inspectorul șef al ISU Bistrița-Năsăud, col. Cristian Bucur.

Din păcate, în urma incendiilor, trei persoane și-au pierdut viața, fiind vorba despre doi vârstnici din Ciceu Corabia și Archiud și un tânăr de 28 de ani, din Urmeniș, care era îngrijitor la o fermă de animale din Albeștii Bistriței.

Echipa pirotehnică a inspectoratului a fost alertată pentru a executa 36 misiuni dintre care 33 misiuni de asanare a terenurilor de munițiile găsite neexplodate și trei misiuni de distrugere a muniției asanate pe raza județului Bistrița-Năsăud”, a mai adăugat acesta.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...