26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: Cum a reușit un primar din județ să îi scape pe localnici de secetă (FOTO)

Cele 3000 de suflete din comuna Parva vor fi ferite de lipsa de apă în perioadele cu secetă. Administrația locală a comunei a finalizat modernizarea și extinderea rețelei de apă și canalizare. Proiectul a fost derulat prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale și a costat 1.5 milioane de euro.

Primarul comunei, Ioan Strugari, a reușit o nouă performanță: a finalizat extinderea rețelelor de apă și canalizare în comuna sa. Proiectul oferă garanția că locuitorii comunei vor avea avea apă chiar și în perioadele de secetă.

Lucrările au costat 8.102.709 lei, aproximativ 1,5 milioane de euro. Au fost finanțate cu fonduri europene și o parte din bugetul comunei.  Au inclus captarea, construirea unei stații de tratare  a apei și o rețea de medie tensiune cu post de transformare. S-au modernizat și s-au extins rețeaua de apă – pe 6,8 km și cea de canalizare – pe 5,35 km.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spune că investiția va asigura apa necesară la Parva, și în perioadele secetoase.

Parva este una dintre acele comunități, modele de bună practică, un loc unde tot timpul sunt în desfășurare proiecte, iar dezvoltarea este vizibilă. 

Să fie sigur că cele aproape 3.000 de suflete au tot timpul apă, chiar și în perioade secetoase, dnul Primar Ioan Strugari a modernizat și a extins rețeaua de apă și canalizare a comunei. Cu tot ce presupune această investiție: stație de tratare a apei, bazine, extinderea sistemului de canalizare, rețea de medie tensiune cu post de transformare, captare etc.

Un proiect ce arată grija pentru oameni și dorința de a face lucrurile gospodărește. Felicitări, Ioane! Este o bucurie faptul că de fiecare dată când trec prin comuna Parva, mai văd încă o investiție, încă un lucru bun pentru comunitate. Spor la treabă! Continuăm munca, tot împreună, uniți pentru oameni”, a scris Emil Radu Moldovan, pe pagina sa de facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...