7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Consiliul Județean se pregătește să asfalteze peste 42 km de drumuri. Vezi dacă drumul din comuna ta este pe listă:

Consiliul Județean va asfalta peste 42 de km de drumuri în Bistrița-Năsăud. Valoarea contractului este de 22,1 milioane lei, durata de execuție fiind de 9 luni.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, asfaltarea a nu mai puțin de 42,4 km de drumuri județene.

Este vorba de un contract semnat între Consiliul Județean și asocierea dintre SC M.I.S.- GRUP SRL Anieș – lider de asociere reprezentată prin Octavian Iugan – administrator și SC „DRUMSERV” SA – Târgu Mureș reprezentată de Sergiu Paul Crețu – director executiv.

Potrivit celor spuse de președintele Radu Moldovan, valoarea contractului este de 22,1 milioane lei, durata de execuție fiind de 9 luni.

Sursa de finanțare este asigurată din bugetul Consiliului Județean, fapt confirmat și de președintele Moldovan, fiind vorba de parte a excendentului bugetar pe 2019.

Radu Moldovan a precizat că „începem anul cu încă o veste bună! 42, 4 km de drum vor fi asfaltați, prin semnarea contractului de lucrări de întreținere periodică a drumurilor județene! Imediat ce vremea o să ne permită, începe turnarea unui strat de uzură de 5 cm grosime, refacerea acostamentelor cu piatră spartă, refacerea marcajului rutier axial și marginal, marcajele transversale și montarea stâlpișorilor de dirijare”.

În total se vor asfalta 42, 4 km de drumuri județene, după cum urmează:

  • DJ 154C, Budacu de Sus – 1,4 km;
  • DJ 172E, Lechința-DN 15A – 6,4 km;
  • DJ 172G,Orheiu Bistriței – Satu Nou – 4,4 km;
  • DJ 172G, Monariu – Jelna – 7,1 km;
  • DJ 173, Bistrița – Budacu de Sus – 11,7 km;
  • DJ 170, în Negrilești – 3,97 km
  • DJ 172 E, Lechința – Matei – 7,40 km.

Trebuie știut faptul că lucrările constau în completarea, nivelarea atașărilor și burdușirilor, dar și adăugarea unui strat de uzură de 5 cm grosime.

Se refac acostamentele cu piatră spartă, se fac marcaje rutiere axial și marginal, dar și marcaje transversal. Se vor monta, de asemenea și stâlpișori de dirijare.

Alin Cordoș

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...