26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Consiliul Județean tinde la era digitală, cu un super-proiect! Cum scăpăm de statul la coadă și de nervii cauzați de apelurile în așteptare

Consiliul Județean pregătește un super-proiect de 2,8 milioane de euro, care o să le facă funcționarilor din instituție munca mai ușoară, dar și mai puțini nervi bistrițenilor, care vor putea rezolva mai multe probleme din confortul casei lor sau chiar în weekend sau noaptea.

Consiliul Județean vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 2,8 milioane de euro pentru digitalizare. În acest sens a pregătit un super-proiect ce ar ajuta funcționarii instituției, dar și bistrițenii care au treabă la Consiliul Județean.

„Prin proiectul Simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud se urmărește o consolidare a capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul Consiliului Județean, prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office și front office pentru serviciile publice furnizate partajat, care nu au mai fost finanțate din fonduri europene nerambursabile prin extinderea sistemului informatic”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilierii județeni în ședința de astăzi.

Cu alte cuvinte, Consiliul Județean vrea să facă accesul la instituție al bistrițenilor mai facil. Aceștia vor putea semnala online, cu telefonul mobil, problemele ce țin de Consiliul Județean, precum starea drumurilor, urbanism sau construcții.

Funcționarii pe de altă parte vor putea urmări centralizat sesizările făcute de cetățeni, inclusiv sub forma unei hărți sau pe categorii. Sistemul va permite repartizarea automată a sesizărilor către departamentul competent.

Investițiile derulate de Consiliul Județean vor fi și ele centralizate și disponibile cetățenilor, care le vor putea urmări online.

Documentele, lăsate pentru bistrițeni în cutii speciale

Una dintre cele mai interesante facilități este „easy box/docu box”. Este vorba practic de o cutie, care permite depunerea și ridicarea documentelor fizice de către cetățeni la orice oră, astfel încât bistrițenii nu mai sunt dependenți de programul de lucru al instituției.

Primăriile și instituțiile subordonate ale Consiliului Județean vor putea depune solicitări și documente online, fără deplasarea fizică.

Bistrițenii vor fi asistați, de asemenea, și de un robot telefonic, ce permite preluarea apelurilor automat și înregistrarea lor în vederea prelucrării lor ulterioare. Acesta permite preluarea apelurilor și în afara orelor de program și furnizarea automată a informațiilor, nemaifiind implicați funcționarii.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Monumentul digital al prostiei! Ia găsiți un singur cetățean care a stat la coadă sau a dat telefon ca sa-i rezolve CJ-ul ceva! Realitatea simplă e că CJ-ul nu lucrează cu cetățenii. CJ-ul servește doar partidului, conducerii de partid și clientelei. La easy box-ul CJ se va livra cel mult prânzul funcționarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...